Paaiškėjo, kodėl užsitęsė Soboro rekonstrukcijos darbai

Dėl nesutarimų su rangovu užsitęsė Kauno Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios, žinomos Soboro pavadinimu, rekonstrukcijos darbai.

„Darbus tikimasi tęsti šiemet. Šiuo metu vyksta teismo procesas su rangovais. Nereikia turbūt slėpti, kad yra problemų, nesutarimai tarp rangovų ir užsakovų. Užsakovas – mūsų viešoji įstaiga „Soboro projektai““, – Kauno tarybos posėdyje antradienį sakė Kultūros paveldo skyriaus vedėjas Saulius Rimas.

Pasak jo, rangovas nebaigė darbų laiku, be to, kilo priekaištų dėl darbų kokybės.

„Žiūrėsime, kaip klostysis teismo reikalai, bet bet kuriuo atveju tikimasi, kad šiuos darbus pabaigsime vienokiu ar kitokiu būdu: ar tas pats rangovas dirbs, ar kitas, bet to objekto, manau, kad nepaliksime likimo valiai“, – kalbėjo savivaldybės atstovas.

Viešoji įstaiga „Soboro projektai“ bylinėjasi su darbų rangovu bendrove „Verslo“, šiai siekiant papildomų terminų darbams atlikti ir didesnio kiekio pastolių sutartyje numatymo.

Civilinėje byloje nurodoma, jog ginčas kilo dėl pastolių kiekio: sumontavus sutartyje nurodytą pastolių kiekį, bendrovės teigimu, paaiškėjo, jog jis nėra pakankamas. Viešoji įstaiga nurodžiusi, jog ieškovė yra pati atsakinga už pirkimo dokumentų klaidą – nurodytų pastolių kiekių trūkumą ir turi prisiimti visas šio trūkumo ištaisymo pasekmes bei atsisakė skirti papildomą finansavimą bei reikalavo pabaigti darbus.

Bylos dokumentuose nurodoma, jog atlikta 84 proc. darbų.

Objekto, manau, kad nepaliksime likimo valiai.

Pernai gruodžio pabaigoje „Soboro projektai“ nusprendė vienašališkai nutraukti rangos darbų sutartį, todėl „Verslo“ paprašė teismo taikyti laikinąsias apsaugos priemones ir sustabdyti šio sprendimo galiojimą.

Kauno apygardos teismas sausį prašymą dėl laikinųjų apsaugos priemonių tenkino ir sustabdė sutarties nutraukimą. „Soboro projektai“ šį sprendimą skundė apeliacine tvarka, tačiau teismas laikinąsias apsaugos priemones paliko galioti.

2 mln. eurų Soboro fasado atnaujinimo darbus užbaigti planuota dar praėjusių metų vasarą. Daugiau kaip pusę sumos rekonstrukcijai skiria Europos Sąjunga, likusią – Kauno savivaldybė.

Bažnyčioje planuojama sutvarkyti fasadus, įrengti įėjimą neįgaliesiems, restauruoti langus ir duris.

Pačiame Kauno centre stovintis išskirtinis architektūrinis daugiau kaip šimto metų senumo pastatas ateityje turėtų atverti savo erdves ir platesnėms kultūrinėms veikloms.

Savivaldybė yra skelbusi, jog čia numatoma rengti daugiau koncertų, ekskursijų apie bažnyčios istoriją, kitų edukacinių veiklų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kad

kad portretas
Kaustos seniai nebėra

Liudvika

Liudvika  portretas
Daug metų nebuvau Lietuvoje ir eidama pro Sobora tikrai pasibaisėjau.Kolonos atsilupusios,o ir visas vaizdas mane sukrėtė.Kur tai matyta centre toks vaizdas.Argi merui tai nerūpi ir nemato?

tragedija

tragedija portretas
Statybų bendrovės iš Kauno, tai tikra tragedija. Jos net kituose miestuose bando savo "bachūrišką" požiūrį į gyvenimą kišti. Gal tik kokia "Kausta" rimčiau atrodo, nežiūrint visų kalbų apie ją.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių