Neveronių seniūnijoje dominuoja krepšinis

  • Teksto dydis:

Vilniuje krepšinio varžybomis pasibaigė 2020 m. Lietuvos sporto draugijos "Žalgiris" vasaros sporto žaidynės, kuriose Kauno rajonui atstovavusi Neveronių seniūnijos vyrų krepšinio komanda tapo rajonų grupės čempione.

Neveronių seniūnijos vyrų krepšinio komanda žaidynėse aplenkė varžovus iš Birštono, Elektrėnų, Vilniaus, Trakų ir Šalčininkų rajonų. Pirmąją turnyro dieną neveroniečiai iškovojo dvi pergales – iš pradžių po atkaklios kovos buvo įveikta Trakų rajono komanda (46:45), o vėliau nugalėti priešininkai iš Šalčininkų rajono (47:34). Antrąją varžybų dieną vykusiose finalinėse rungtynėse Kauno rajono atstovai įrodė savo pranašumą prieš birštoniečius, iškovodami užtikrintą pergalę rezultatu 58:42.

"Pagrindinis mūsų tikslas buvo gerai praleisti laiką ir turnyre smagiai pasižaisti. Tai mes ir padarėme. Vienas rungtynes geriau sužaisdavo vieni, o kitas – kiti. Turėjome vienodai pajėgių žaidėjų, visa komanda buvo kaip kumštis, o ne atskiri žaidėjai, ir tai mums nulėmė pergalę", – po paskutinių rungtynių teigė žaidžiantysis komandos vadovas Justinas Virbickas.

Mūsų krašte dominuoja krepšinis, mes ir dabar nenuvylėme.

Iš komandos vadovas išskyrė įžaidėją Justą Draudvilą ir žaidžiantįjį trenerį Lauryną Stankevičių, kuris rungtyniavo tik pirmą varžybų dieną. "Justas – mūsų lyderis, bet jis pats to dar nesupranta, todėl jį bandome įtikinti", – šyptelėjo J.Virbickas. Komandoje žaidžia ir du perspektyvūs devyniolikmečiai iš Neveronių – Gintaras Stankevičius ir Darius Kaluzevičius.

Neveronių krepšininkų dabar laukia Kauno krepšinio mėgėjų lygos varžybos, kuriose jie dalyvauja jau daug metų. Praėjusiais metais jie užėmė trečią vietą, o prieš tai dukart tapo nugalėtojais.

"Per trylika metų esame iškovoję nemažai titulų, Neveronių seniūnijoje jau nebėra vietos, kur visus apdovanojimus ir sutalpinti. Mūsų krašte dominuoja krepšinis, mes ir dabar nenuvylėme. Kur tik važiuojame, ten laimime. Džiaugiamės, kad dabar mums padeda Kauno rajono savivaldybė, Kultūros, švietimo ir sporto skyrius, vadovaujamas mūsų kraštiečio Jono Petkevičiaus. Esame jau ne vieni, kaip buvo ankstesniais metais", – džiaugėsi J.Virbickas.

"Žalgirio" žaidynių nugalėtojus ir prizininkus apdovanojo šios sporto draugijos vadovai prezidentas Algis Bronislovas Vasiliauskas ir generalinis sekretorius Vytas Nėnius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių