Nemuno pakrantę pavertė šiukšlynu: netruko išsiaiškinti, kas kaltininkas

Pirmadienį Panemunėje, Taurakiemio gatvėje, visai netoli Nemuno pakrantės, kauniečius gerokai pašiurpino pamatyti vaizdai. Aplinka prie apgriuvusio minėtoje gatvėje stūksančio pastato – kone užtvindyta senais minkštaisiais baldais, jų dalimis ir reklaminiais bei nuolaidų stendais, kuriuose dominuoja „Gina Laura“ prekinis ženklas. Kaip paaiškėjo, bankrutavus fizinėms šio prekinio ženklo parduotuvėms, iškraustymo darbus atlikęs asmuo nusprendė užsiimti savivale – nereikalingais daiktais atsikratė, kur pakliuvo.

Elgesys sukėlė pasipiktinimą

„Pasidalijome nuotraukomis, nes manome, jog svarbu dalytis, kokioje aplinkoje gyvename. Galbūt atsiras žmonių, kuriuos tai palies, ir jie pradės elgtis kitaip. Būtų galima praeiti, neužfiksuoti, bet gamta yra namai. Mes tvarkomės savo būstus, o kodėl teršiame namus, kuriuos mums dovanoja gamta? Sunku suvokti žmonių nesąmoningumą“, – apmaudo neslėpė su portalo kauno.diena.lt susisiekę kauniečiai, informaciją apie išvystą netvarką Panemunėje paviešinę ir socialiniame tinkle „Facebook“.

Pasak jų, teritorija, kuri buvo paversta šiukšlynu, dėl kažkieno savivalės, pirmadienį žvilgsnius badė Taurakiemio gatvėje, prie ten esančio apleisto raudonų ir baltų plytų pastato. Nors jis aptvertas, esą čia patekti nesunku.

Aiškinosi situaciją

Trečiadienio rytą telefonu susisiekus su „Gina Laura“ prekinio ženklo atstovais, kurių informaciniai stendai aiškiai matomi kauniečių pasidalytose nuotraukose, vadybininkė Lina patvirtino, jog situacija apie minėtą įvykį – žinoma.

„Tai – ne dabartinės mūsų įmonės, o prieš kurį laiką bankrutavusios fizinės parduotuvės daiktai. Šiuo metu „Gina Laura“ neturi fizinių parduotuvių – tik elektronines. Todėl pas mus nėra stendų, neturėtumėme, kur jų panaudoti, nes prekes siunčiame paštu. Mes naudojamės šiuo prekiniu ženklu, bet esame visai kiti atstovai Lietuvoje“, – teigė pašnekovė.

Jos turimomis žiniomis, Taurakiemio gatvėje galimai buvo išmesti bankrutavusios įmonės daiktai, po bankroto atitekę bankroto administratoriams.

„Kiek žinau, maždaug prieš metus daiktai, priklausantys bankroto administratoriams, buvo parduodami. Gali būti, kad kažkas juos išmėtė ar tiesiog neteisingai panaudojo“, – svarstė „Gina Laura“ atstovė.

Prisipažino dėl paliktos betvarkės

Bendrovei „Budela“, kuri naudojosi „Gina Laura“ prekiniu ženklu, atstovavusios įmonės „Verslo ir bankroto konsultantai“ nemokumo projektų vadovė Vilija Mogenytė neslėpė – „Budelai“ bankrutavus, kaip esą įprasta, buvo pasamdytas paslaugų teikėjas.

„Dirbome su fiziniu asmeniu, kuris vykdė pervežimo darbus. Kaip paaiškėjo, Vytautas turėjo problemų dėl alkoholio vartojimo, todėl jo paslaugų atsisakėme. Kai mus pasiekė informacija apie prie pastato Taurakiemio gatvėje paliktus daiktus, kilo mintis, kad taip galėjo pasielgti jis. Pirmadienį susisiekus su šiuo žmogumi, jis prisipažino. Dėl to labai supykome, tačiau sutarėme, kad Vytautas nedelsdamas nuvažiuos ir sutvarkys aplinką“, – sakė V. Mogenytė.

Moters teigimu, buvęs pervežimo paslaugų teikėjas jau vakar tikino sutvarkęs aplinkoje paliktą betvarkę. Tačiau „Verslo ir bankroto konsultantų“ darbuotojai trečiadienį arba penktadienį pažadėjo nuvykti į vietą ir patikrinti, ar minėtas asmuo sakė tiesą.

„Pamatėme, jog šiuo žmogumi pasitikėti negalime. Dirbome kartu maždaug pusmetį keliuose projektuose – jis saugojo mašinas ir atliko pervežimo darbus. Už paslaugas Vytautui esame sumokėję. Nesklandumų su šiuo žmogumi yra pasitaikę ir anksčiau, tačiau tokio pobūdžio kaip Taurakiemio gatvėje nebuvo. Kad taip pasielgtų, žmogus turi būti visiškas beprotis! Tai – mūsų atsakomybė, todėl nusiųsime žmones, kuriais pasitikime, kad patikrintų, ar Vytautas tikrai sakė tiesą“, – patikino pašnekovė.

Įmonės „Verslo ir bankroto konsultantai“ nuotr.

Trečiadienio vakarą V. Mogenytė informavo, kad buvęs darbuotojas sutvarkė teritoriją Taurakiemio gatvėje. Tai patvirtino įmonės „Verslo ir bankroto konsultantai“ darbuotojai, nuvykę į vietą kontroliniam patikrinimui.

Įmonės „Verslo ir bankroto konsultantai“ nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietė

Kaunietė portretas
Tai kur gi Vytautas padėjo dabar tas atliekas? Gal kas padidalintų?

AS manau ,kad slepia tersejus.

AS manau ,kad slepia tersejus. portretas
Manau ,kad slepia ir uztaria tersejus.Paviesinti ju nuotraukas ir baudas kurios butu nemazos.Kad tokiu terseju mazetu.

MUMU

MUMU portretas
Vilijampoles puseje krante prie varniu tilto, prie pat vandens baisus siukslynas,priessrove.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių