Nemokami „Kaunas Jazz 2019“ koncertai miestiečius subūrė į Senamiestį

Miesto žemėlapyje nemokami „Kaunas Jazz 2019“ koncertai išsibarstė bent keliose vietose. Muzika liejosi ir Karo muziejaus sodelyje, ir Senamiestyje, ir Nepriklausomybės aikštės lauko scenoje.

Nenutrūkstanti tradicija

Nemokamų lauko koncertų ciklą penktadienio vakarą pradėjo tradicinis varpų džiazo muzikos koncertas „75 smūgiai per minutę“. Pasiklausyti kariliono, virpinamo maestro Giedriaus Kuprevičiaus susirinko festivalio senjorai. Įsikibusi draugei į parankę, ant suolelio lingavo garbaus amžiaus kaunietė Elvyra. Jau ne pirmus metus čia buvo galima sutikti ir sutuoktinius Aldoną ir Alfonsą.

„Tas tikrasis džiazas mums nelabai, bet klausyti Giedriaus Kuprevičiaus – atgaiva širdžiai“, – prieš saulę merkėsi sutuoktiniai.

Aš už gilias tradicijas. Smagu, kad jos nenutrūksta.

Tuo pat metu tik kitoje gatvės pusėje, Vytauto Didžiojo universiteto pašonėje, spalvotomis kreidelėmis ir guašu mažieji jau dvidešimtą kartą ant grindinio liejo savo fantaziją.

Sutemus, Nepriklausomybės aikštėje, lauko scenoje susirinkusiesiems lenkėsi svečiai iš Izraelio „Selah collective“ drauge su lietuvių kolektyvu „Huge soul“, po jų – dainininkas Linas Adomaitis ir legendinis Kauno Bigbendas. 

„Aš už gilias tradicijas. Smagu, kad jos nenutrūksta“, – nemokamas penktadienio vakaro linksmybes „Kauno dienos“ kalbintas studentas Arnas tęsė šeštadienį. Tiesa, ne miesto centre, o Senamiestyje.

Nemokami koncertai

„Laukė kavinės jau veikia, todėl vienoje jų įsitaisysiu su bičiuliais ir gera muzika“, – laisvų stalelių Vilniaus gatvės atkarpoje dairėsi jaunuolis.

Vos per kelis šimtus metrų viena nuo kitos čia stovėjo dvi lauko scenos. Vienoje susirinkusiuosius melomanus sveikino 2016-aisiais susikūręs ir tais pačiais metais pirmąjį pasirodymą Kauno Technologijos universiteto (KTU) diplomų teikimo šventėje surengęs

KTU pučiamųjų kolektyvas „The BrassBees“. Po jų į sceną žengė kiti atlikėjai – „Coldrane spirit“ vardu pasivadinęs

Balio Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos džiazo ansamblis, vadovaujamas Kęstučio Vaiginio. Pastarojo pasirodymus drauge su garsiu JAV gitaristu Hernanu Romero melomanai galėjo stebėti Menų inkubatoriuje,

Joniškio Raudonojoje Sinagogoje ir gyvo džiazo klube Vilniuje „Jazz Cellar 11“.  

Kiek tolėliau nuo Vilniaus g. ir A. Mapu g. sankirtos džiazo garsus skleidė „Justės Kazakevičiūtės trio“. Kartu su džiazo pianiste grojo bosininkas Pijus Oras ir Būgnininkas Andrius Balevičius.

Nestigo šokio ritmų

„Kaunas Jazz 2019“ programoje – ne tik muzika, bet ir šokiai, šokių pamokos ir dvikovos, parketo princus ir princeses subūrusios S.Daukanto g. atkarpoje, kur išvakarėse piešė mažieji dailininkai. Šeštadienį čia klubus judino ir salsa šokėjai, ir lindihopo  entuziastai.

„Šoku jau penktus metus, o panašiuose renginiuose dalyvauju reguliariai“, – šokėjas Giedrius skaičiavo, kad įvairiose miesto erdvėse šoka mažiausiai kartą per savaitę.

Lindihopas, anot jo, ne tango ir ne valsas, kur svarbus kiekvienas žingsnis. Lindihopas – laisvės šokis, todėl čia negalioja jokios taisyklės ir suvaržymai. Rengiasi kas kaip nori, šoka – kas kaip moka.

„Tai viena seniausių meninės išraiškos formų, žmones žavėjusi ir tebežavinti galimybe savo paties kūnu išreikšti jausmus, mintis ir emocijas“, – jaunuolis drąsino visus smalsuolius ateiti į šokių aikštelę, o nemokančius žadėjo asmeniškai pamokyti lindihopo judesių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Niekalas visa tai

Niekalas visa tai portretas
Adomaitis kaip ir saulės kliošas bei dvokiantys kašpirovskio dantys-jucasjazzas silpnaprociams.

Rimas

Rimas portretas
Na jau Adomaitis tai tikrai džiazistas:))

Jazas

Jazas portretas
man irgi nepatinka, bet gatves, maciau, nuo ryto laistomos. Gal nebuvai iš urvo išlindęs?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių