Mieste – naujos kalėdinės puošmenos

Artėjant didžiausioms metų šventėms, Kaune pradėtos kabinti šventinės girliandos. Šiais metais įvairios miesto vietos suspindės šerkšno medžiais ir šviesos instaliacijomis, kurios sukurs pasakiško Kauno vaizdą.

Laukia naujovės

Centrinėse miesto gatvėse jau galima pamatyti darbininkų, ant stulpų kabinančių šventines dekoracijas. Šiais metais centrinė miesto dalis pasipuoš dar nematytomis puošmenomis. Naujos šviesos pliūpsnio sulauks ir tiltai.

Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Sigitas Šliažas atskleidė, kad nauji kalėdiniai papuošimai – šerkšno medeliai – atsiras ant pagrindinių miesto tiltų: P.Vileišio, Varnių, M.K.Čiurlionio, ant pėsčiųjų S.Daukanto tilto. To paties stiliaus medeliai papuoš ir Laisvės alėją, Nepriklausomybės aikštę bei Savanorių prospekto įkalnę.

"Naujomis moderniomis dekoracijomis pasipuoš Laisvės alėja ir Steigiamojo Seimo aikštės fontanai. Šiųmetė naujiena – dovana kauniečiams ir miesto svečiams – Kauno pilies papuošimas šviečiančiomis girliandomis. Pilies prieigose bus įžiebta meninė instaliacija – ledo siena, – paslapties šydą po truputį skleidė S.Šliažas.

Viso Kauno šventinis papuošimas siejasi su pagrindinės eglės tema. Todėl dalis naujų papuošimų mieste bus medelio formos. Šventinės šviesos sulauks ir pati rotušė – ji bus apšviesta balta spalva, tad bendras aikštės vaizdas turėtų atrodyti tikrai kerinčiai. Preliminariai šiemet į kalėdinius papuošimus miestas investuos apie 200 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
>>>Centras tai, kad sita svente buvo svenciama gerokai dar iki Jezui gimstant, tad jei jum nepatinka kaledu komercializacija, tai kitiem lygiai taip pat gali nepatikti ju "krikscionizacija" ;)

Centras

Centras portretas
Viskas puiku. Tik du pastebėjimai: puošiant miestą reikia nors mažo akcento, jog tai Jėzaus Kristaus gimtadienis, nes žmonės visai pamiršo šio laikotarpio sakralumą. Viskas suvedama į besaikį vartojimą ir dovanas, dovanas ir dar kartą dovanas. Kitas momentas, norėtusi paklausti miesto valdžios kada pagaliau bus apšviestas miesto centras: A. Mickevičiaus, Gedimino ir Maironio gatvės ? Negi jums negėda, kad jose tamsu kaip... Patys žinot kur. Daug kalbama apie Kauno išbūdinimą, bet apsileidimas ir toliau klesti. Ir pinigų čia reikia minimum. Ačiū Dievui pakeitė šviestuvus Rotušės a. O tai pusė lempu nedegė, o stiklai buvo nevalyti dar nuo Brežnevo laikų. Pavydėtinas atsakingų asmenų apsileidimas, totalus kaimietiškumas. Patys greičiausiai po centrą, Senamiestį nevaikšto, nes gyvena kokiame nors užmiesčio kišlake, kaip Giraitė, Užliedžiai ar Šlienava...

kada vel papuosime Vytauto Didziojo tilta nes cia ne sventes

kada vel papuosime Vytauto Didziojo tilta nes cia ne sventes portretas
Aleksotas ir Vytauto Didziojo tiltas liko nesventine vieta nes pernai kazkur pritruko nuo tilto lempuciu .Vienintelis tiltas kuris lieka jau apleistas nors turi skambu pavadinima gal sios sventes bus grazesnes
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių