Kontrabandinės papūgos Zoologijos sodas lankytojams nerodo

Zoologijos sodo lankytojai kol kas negali pamatyti iš kontrabandininkų konfiskuotos kalbančios papūgos. Iš Pietų Amerikos atgabentai geltonkrūtei arai dar neįrengtas voljeras.

Vakar Zoologijos sode vykusioje Tropinių sparnuočių dienoje kauniečiai galėjo apžiūrėti 20 rūšių vidutinių ir smulkiųjų papūgų. Tokia paukščių įvairovė, anot zoologės Rasos Mikuckienės, yra pakankamai įspūdinga.

"Taline yra tik kelios rūšys papūgų, apskritai ne visuose zoologijos soduose auginami tropiniai paukščiai", – lygino R.Mikuckienė.

Į renginį atvykę kauniečiai, deja, negalėjo pamatyti pačių įspūdingiausių didžiųjų papūgų, nes jos saugomos naujame paviljone, kuris lankytojams dar neatidarytas. Iš vidutinių ir mažųjų papūgų egzotiškiausia – Afrikos gegutė.

Zoologijos sode gyvena ir viena lietuviškai kalbanti papūga, tačiau ji klientams taip pat nerodoma. Paukštį į zoosodą atvežė pareigūnai, konfiskavę jį iš kontrabandininkų.
"Kol kas šios geltonkrūtės aros likimas neaiškus. Jeigu ji liks čia, įrengsime voljerą ir leisime lankytojams ja pasidžiaugti. Papūga tikrai linksma, gali kiaurą dieną dainuoti, o pamačiusi žmogų iškart pasisveikina", – juokėsi zoologė R.Mikuckienė.

Tropinių sparnuočių renginyje Kauno zoologijos sodo lankytojams buvo pasakojama apie papūgų mitybą, plunksnų spalvų įvairovę ir šių paukščių laikymo ypatumus.


Šiame straipsnyje: Zoologijos sodas

NAUJAUSI KOMENTARAI

sas

sas portretas
nes turbut jau parduotos...

RaimundasJankus

RaimundasJankus portretas
Tik kalba ir dainuoja, o gestais ar moka?

Jankau

Jankau portretas
moka moka , ir dar kokias špygas raito
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių