Kauno savivaldybė siūlo mažesnį mokestį visų vaikų tėvams

Kauno savivaldybė ruošiasi įteisinti mažesnį mokestį už darželius visų vaikų tėvams, teismui neskundžiama nutartimi nusprendus, jog mokesčio diferencijavimas pagal gyvenamąją vietą yra neteisėtas.

Kauno miesto savivaldybės taryba 2019 metais nusprendė, kad iki tol 58 centus siekęs dienos mokestis už darželį turi būti keliamas iki 9,2 euro. Miestiečių vaikams šis mokestis buvo kompensuojamas, todėl jie ir toliau mokėjo 58 centus, tačiau tiems tėvams, kurie mieste nėra deklaravę gyvenamosios vietos, reikėjo mokėti visą kainą.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) anksčiau šį mėnesį konstatavo, kad toks lengvatos taikymas yra neteisėtas ir diskriminuojantis.

Po šio verdikto Kauno miesto savivaldybės administracija registravo sprendimo projektą, kuriuo 58 centų mokestis už kiekvieną dieną numatytas visiems vaikams, nepriklausomai nuo gyvenamosios vietos.

Savivaldybė teigia, jog ankstesnis 9,2 euro mokestis buvo įvestas įvertinus, kiek savivaldybei faktiškai kainuoja kiekvieno darželinuko išlaikymas.

„Pažymėtina, kad skirtumas tarp savikainą sudarančio 9,2 Eur mokesčio ir tėvų mokamo 0,58 Eur atlyginimo už ugdymo sąlygų tenkinimą buvo dengiamas Savivaldybės biudžeto lėšomis. Siekiant ir toliau nedidinti tėvams finansinės naštos, siūloma laikinai palikti anksčiau nustatyto dydžio atlyginimą visiems tėvams“, – rašoma sprendimo projekto aiškinamajame rašte.

Savivaldybė planuoja perskaičiuoti ugdymo darželiuose savikainą ir ateityje spręsti dėl būtinybės keisti mokesčio dydį.

Projekte numatyta, jog tarybai priėmus pakeitimus, šios nuostatos įsigaliotų nuo sausio 19-osios, tai yra, teismo sprendimo paskelbimo dienos.

Tarybos posėdis numatytas vasario 7 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Burzujams

Burzujams portretas
Darzelio mokesti mazinti tiems,kas mazai uzdirba,o ne visiems storiems kiaulems ir ju shalavoms.

baigsis

baigsis portretas
...viešieji pirkimai (pardon, rinkimai). vėl milijonierių šeimyna nusipirks 4 metams Kauną, tai ras, kaip iš gyventojų skūrą lupti. Va, buvo futbolo treniruotės vaikams Žaliakalnyje, sporto mokykloje, perkėlė į maniežą, ir kainą padidino nuo 20 iki 35 eurų per mėnesį. Net ikimokyklinukams.

cha cha cha

cha cha cha portretas
RINKIMAI. Jedinstvenikai žarsto pažadus. Šlykštu nuo to "gerumo".
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių