Kauno Rotušėje atidaromas miesto muziejus

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Kauno Rotušėje atidaromas miesto muziejus, kurio lankytojai galės pasivaikščioti po Rotušės erdves, pirmąjį mėnesį muziejaus lankymas bus nemokamas.

Sekmadienį atidarius muziejų, jo lankytojai galės pamatyti Rotušėje išlikusias senovines erdves, tokias kaip kalėjimas ar senovinis tualetas, taip pat aplankyti burmistro kabinetą, pamatyti istorinių dokumentų ir sužinoti apie Kaunui dirbusius, čia gyvenusius ir kūrusius iškilius žmones.

Kadangi Rotušėje vyksta ir reprezentaciniai miesto renginiai, o penktadieniais ir šeštadieniais – santuokos, lankytojai į Rotušę bus įleidžiami tik grupėmis. Tačiau tikimasi, kad ekskursijas pavyks suderinti su santuokų ceremonijomis.

„Aš manau, kad čia puikiai sutilps ir ekskursijos, ir muziejinė veikla. (...) Visas pastatas yra nepaprastai įdomus kaip įvairių epochų architektūrinių stilių samplaika. Taip ir šios visos funkcijos puikiai derės“, - sako Kauno miesto ceremonmeisteris Kęstutis Ignatavičius.

Kauno miesto muziejus buvo atkurtas Kauno miesto tarybos 2005 metų spalio 20 dienos sprendimu, lankytojams jis duris atvėrė 2008 m. vasario 15 dieną, pristatydamas ekspoziciją „Kaunas laiko ženkluose: nuo ištakų iki 1940 metų“, skirtą Kauno savivaldos 600-osioms metinėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaip baisu

kaip baisu portretas
oi kaip baisu. kad muziejų nykimo virusas nepersimestu į kitus muziejus. ai jai jai kaip baisu.

fbhyu

fbhyu portretas
Manau padaryta klaida ,kaip muziejus, Rotušė sunyks.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių