Kauno rajono mokyklos rengiasi didelėms permainoms

Vyriausybei priėmus sprendimą dėl koronaviruso ir karantino paskelbimo dviem savaitėms uždaryti visas ugdymo įstaigas, visa šalies švietimo bendruomenė pradėjo ruoštis naujam scenarijui – pamokos vaikams gali būti vykdomos nuotoliniu būdu. Šiam iššūkiui ruošiamasi ir Kauno rajono mokyklose, praneša vietos savivaldybė.

Nuotoliniame mokyme, kaip ir kontaktiniame, kiekvienam mokomajam dalykui turi būti paruošta tiek pamokų, kiek reikalauja visas atitinkamos klasės ugdymo planas. Pamokų tvarkaraštis taip pat turi būti identiškas tradiciniam savaitės pamokų tvarkaraščiui.

„Švietimo, mokslo ir sporto ministerija parengė rekomendacijas visoms mokykloms, kaip organizuoti ugdymo procesą nuotoliniu būdu. Tomis rekomendacijomis vadovaujamės ir mes. Nuo karantino pradžios dvi savaitės yra skirtos mokinių atostogoms, todėl pakanka laiko pasiruošti laukiančioms permainoms“, – sakė Kauno rajono savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Jonas Petkevičius.

Vedėjas užsiminė, kad Kauno rajono savivaldybės mokyklos šiuo metu rengia priemonių planus ir susitarimus dėl mokymo nuotoliniu būdu taisyklių. Taip pat kaupia skaitmeninę mokomąją medžiagą, užduotis, skirtas mokiniams mokyti nuotoliniu būdu. Mokytojai kuria nuotolinio mokymosi aplinkas darbui iš namų, dalinasi nuotolinio mokymo galimybių patirtimi, nuorodomis, taip pat ir įvairiu skaitmeniniu turiniu.

„Mokyklos jau ruošiasi, kad tokiam ugdymo procesui bus naudojamos skaitmeninės mokymosi aplinkos („Eduka klasė“, EMA ir kt.), bus talpinamos elektroninės pratybos, skaitmeniniai vadovėliai vaikams, bus atviros visos virtualios bibliotekos. Švietimo įstaigoms pavesta įsivertinti technologines galimybes, turimas skaitmenines priemones, mokytojų kompetenciją, mokinių aplinkos socialinę ekonominę padėtį“, – akcentavo J. Petkevičius.

Jis neabejoja, kad su naujais iššūkiais susidurs ir mokytojai, nes jiems taip pat teks mokytis naujų dalykų – dėstyti nuotoliniu būdu, įgyti naujų kompetencijų, tobulinti jau esamas.

„Gyvename technologijų amžiuje, tad kompiuteris ar išmanusis telefonas nebe naujiena, šiomis priemonėmis naudotis mokame visi, tiesiog turėsime prisitaikyti prie naujų aplinkybių“, – įsitikinęs J. Petkevičius.

Greta to, Kauno rajono savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjas priminė, kad socialiai remtini mokiniai, kurie gaudavo nemokamą maitinimą, karantino metu bus aprūpinti maisto produktų rinkiniais. Maisto krepšeliai, skirti dviem savaitėms, fasuojami kiekvienam vaikui, ir jau geltonaisiais autobusiukais pristatomi į namus, be asmeninio kontakto, paskambinus telefonu ir paliekant juos prie durų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Augesnio amžiaus mokytoja

Augesnio amžiaus mokytoja portretas
Taip ir turi būti. Pirmiausia rūpestis šeima, artimaisiais. O dėl nuotolinio mokymo nereikia "spausti" vieniems kitų: mokyklos administracijai - mokytojų, mokytojams - tėvelių, o tėveliams - savo vaikų.Svarbiausia, nepameskim " sveiko proto". Saugokim save ir kitus.

Ana

Ana portretas
kaip nuotoliniu būdu mokysis pradinukai? Jie gi nesugebės patys to padaryti, tai reiskia tures su jais sedeti tevai, kurie beje dirba prie to paties kompiuterio ir turi darba padaryti.

Mokytojas

Mokytojas portretas
Ar matot situaciją? Jau Lietuvoje miršta žmonės, o jūs apie mokymą sapaliojat.Kam dabar tai rūpi?
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių