Kauno rajone gražėja daugiabučių namų aplinkos

  • Teksto dydis:

Vis daugiau Kauno rajono gyventojų džiaugiasi gražiais, tvarkingais ir patogiais kiemais. Kauno rajono savivaldybė nuo 2022 m. įgyvendina unikalią daugiabučių gyvenamųjų namų kiemų atnaujinimo programą, kurios dėka iki šių metų pabaigos iš viso bus atnaujinti 53 kiemai.

„Tai – unikali, labai pasiteisinusi ir sėkminga Kauno rajono savivaldybės iniciatyva. Sulaukiame daug susidomėjimo, daug žmonių klausia, kaip galėtų ir jie gauti tokią paslaugą. Stebime, kaip gražėja mūsų aplinkos tarp daugiabučių“, – sakė Kauno rajono administracijos direktorius Šarūnas Šukevičius, apsilankęs kaip tik šiuo metu atnaujinamuose kiemuose Garliavoje.

Sulaukiame daug susidomėjimo, daug žmonių klausia, kaip galėtų ir jie gauti tokią paslaugą. Stebime, kaip gražėja mūsų aplinkos tarp daugiabučių.

Gyventojai, norintys, kad ir jų kiemas būtų atnaujintas, turi kreiptis į Savivaldybę, užpildyti paraiškas ir, jei atitinka reikalavimus, vėliausiai po metų jau džiaugsis sutvarkytomis aplinkomis.

Labai svarbu yra tai, kad programoje gali dalyvauti tik tie gyventojai, kurie jau turi susiformavę daugiabučių namų kiemų ribas. Kauno rajono savivaldybė 100 proc. apmoka sklypo suformavimo darbus iš kitos programos. Vienas svarbiausių aspektų – suformavus žemės sklypą, bendrija arba atskiri nariai turi pasirašyti žemės pirkimo arba valstybinės žemės nuomos sutartį, o vėliau, Savivaldybei sutvarkius kiemą, šiuo turtu ir jo priežiūra privalo rūpintis patys.

Prašymai vertinami ir reitinguojami atsižvelgiant į kelis kriterijus: daugiabučio namo dydį, ar namas dalyvavo modernizavimo programoje, ar namų sklypai ribojasi ir ar į jų kiemus patenkama bendra įvaža.

Procesas: daugiabučių namų kiemų atnaujinimas apima nemažai įvairių darbų. R. Daunienės nuotr.

Šiai programai Savivaldybė kasmet skiria po 1 mln. eurų. Pirmaisiais metais buvo panaudota šiek tiek mažiau lėšų, nes kiemai buvo mažesni ir lėšų jiems sutvarkyti reikėjo mažiau. Per trejus metus kiemams sutvarkyti bus išleista 2,7 mln. Eur.

Šiais metais darbai jau baigti penkiuose kiemuose (Garliavoje, Akademijoje, Užliedžiuose), dviejuose vykdomi šiuo metu, dar šeši kiemai (Garliavoje, Karmėlavoje, Ramučiuose) laukia savo eilės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių