Kauno klinikų rezidentui diagnozuotas koronavirusas

  • Teksto dydis:

Trečiadienio vakarą paaiškėjo, kad Kauno klinikų gydytojui rezidentui, dirbusiam Hematologijos skyriuje, diagnozuota COVID-19 infekcija.

„Tai sužinoję, identifikavome visus galimus kontaktus Kauno klinikose – tiek darbuotojus, tiek pacientus, ir atlikome jiems tyrimus dėl infekcijos. Visų ištirtųjų atsakymai – neigiami. Su jau išrašytais pacientais iš skyriaus, kuriame dirbo mūsų rezidentas, susisiekta, jiems jokių būdingų klinikinių simptomų nepasireiškė. Du pacientai, turėję tiesioginį kontaktą su gydytoju rezidentu, ištirti dėl COVID-19, jų atsakymai – taip pat neigiami“, –portalui kauno.diena.lt teigė Kauno klinikų Komunikacijos tarnybos vadovė Austė Aleksandravičiūtė-Šviažienė. 

Jos turimais duomenimis, paskutinį kartą rezidentas Kauno klinikose dirbo kovo 13 dieną.

Klinikos informavo, kad Hematologijos skyriuje toliau tęsiamas įprastas darbas. Gydytojas rezidentas šiuo metu yra saviizoliacijoje, jo būklė gera.

Per parą ištirtas 501 ėminys

Kauno klinikų Laboratorinės medicinos klinikoje per praėjusią parą ištirtas 501 ėminys dėl COVID-19 infekcijos. Stebint augantį užsikrėtusių COVID-19 infekcija žmonių skaičių, Kauno klinikos daro viską, jog kuo daugiau asmenų būtų patikrinti dėl COVID-19 ir galėtų laiku izoliuotis, taip apsaugant savo kolegas ar artimuosius.

Tyrimas dėl COVID-19 atliekamas trimis etapais. Pirmame etape iš tiriamosios medžiagos yra išskiriama viruso RNR. Antrame etape viruso RNR amplifikuojama (padauginama). Galiausiai trečiame etape vyksta viruso detekcija. Tyrimas atliekamas partijomis ir etapais nenutrūkstamai, visa tai trunka ne trumpiau nei 5-6 valandas.

Laboratorijoje ėminiai tiriami iš Kauno klinikų, 12-os Kauno apskrities ligoninių, 6-ių Marijampolės apskrities ligoninių, 1-os Tauragės apskrities ligoninės ir 4-ių mobilių stotelių, esančių Kaune, Alytuje ir Marijampolėje.

Kauno klinikų Laboratorinės medicinos klinikoje tyrimai dėl COVID-19 atliekami nuo kovo 18 d. Per šį laiką iš viso laboratorijoje atlikta 1412 tyrimų.


Šiame straipsnyje: Kauno klinikoskoronavirusasKoronavirusas LietuvojeCOVID-19 karantinasCOVID-19 saviizoliacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Mus labiau domina ar Dėbulė su Broileriuku jau 'karūnuoti'.

na

na portretas
kadangi nuo šio viruso nėra vaistų, todėl visus išleidžia gydytis nį namus. "Namų arešte" tikrai gali pasveikti be medikamentų, čia ištisai per TV vyksta gydymo metodai...kalba merai, kalba Klaipėdos meras, ...kalba ...Šiandien žiūriu laidą, kad gydymas "areštu" dar nesibaigs, kad kariškiai su auksiniais šaukštais atvyks, nes medikai tikrai gaus nuo ES pinigfų, o kur kariškiai, Karbauskis sakė paramos atsisakė...AŠ šiandien visą dieną galvojau, kaip padėti...prisiminiau tokį Kašpirovskį, kuris prisimenat kaip per TV gydė...gal jaunimas nežino, bet paklauskit tėvų, senelių pasakys. Visi nurodytom val sėdėdavo prie TV liepdavo užsimerkti...visi pasveikdavo. Ar pritariate šiai minčiai Kašpirovskiui net važiuot nereikėtų, per TV sensus paskleistų ir koronos nebūtų. Bet vėl blogai ką merai kalbėtų...

Anonimas

Anonimas portretas
PABREZTINAI !!!! NEAPRUPINTA ATITINKANCIOMIS EPIDEMIJA APSAUGOS PRIEMONEMIS !!!!
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių