„Kauno diena“ pristato „Kauno detales“: pikantiškos Vaižganto gatvės paslaptys

  • Teksto dydis:

„Kauno detalių“ video pasakojimai – „Kauno dienos“ portale! Vienas šio projekto tikslų – kad patys kauniečiai geriau pažintų ir dar labiau pamiltų savo miestą. Nes, kaip sako „Kauno detalių“ įkūrėjas Laimonas Užomeckis,: „Kaunas – didelė stora knyga, tačiau kasmet iš jos išplėšiami puslapiai. Tad reikia skubėti įamžinti tai, kas likę.“

„Kauno detalės“ suteikia unikalią galimybę apsilankyti kunigo Antano Šmulkščio, pravarde Paparonis, name. Tai vienas pirmųjų pastatų prestižinėje Vaižganto gatvėje ir tik likimo ironija lėmė, kad fasadinė namo pusė, pakeitus gatvės kryptį, tapo vidine ir pasislėpė nuo praeivių akių. Tačiau aplankysime ne tik vidinį kiemą, bet ir iš įspūdingo namo balkono grožėsimės miesto panorama.

Taip pat sužinosime, kodėl kunigas susipyko su savo kaimynu – Vincu Mykolaičiu Putinu, romano „Altorių šešėlyje“ autoriumi.

O jei pikantiškų naujienų dar maža, išgirsime istoriją, kaip rašytojas gyveno viename bute su trimis jaunomis merginomis ir susipažinsime su Unės Babickaitės, vienos pirmųjų lietuvių, vaidinusių Holivudo filmuose, tragišku likimu.

Kviečiame žiūrėti:



NAUJAUSI KOMENTARAI

eiliniai

eiliniai  portretas
geltonosios spaudos pletkeliai.

apta

apta portretas
labai geros laidos.Dekui autoriui
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių