Kauniečiai pasigedo fontano purslų

Kalniečių parko rekonstrukcija, pradėta 2016 m. rudenį, turėtų būti užbaigta vasaros gale. Nors rugpjūčio 26-ąją vyks atnaujinto parko atidarymas, kol kas neveikia naujai įrengtas fontanas. Parke laiką leidžiantiems kauniečiams tai kelia nuostabą.

"Bandymus atliko, bet taip ir neįjungė. Kasdien daugybė žmonių čia vaikšto ir visiems kyla tas pats klausimas – kodėl fontanas neveikia?" – teiravosi į redakciją paskambinęs kaunietis Edmundas.

Vyras siekė sužinoti, kodėl fontanas neveikia ir kada ši problema bus išspręsta. Anot jo, tai rūpi visiems šiame parke laiką leidžiantiems žmonėms.

Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė tikino, kad nėra rimto gedimo, dėl kurio reikėtų baimintis. "Neskubame naujo fontano laikyti įjungto nuolat, nes dar bandome vandens čiurškimo įrangą. Iki parko rekonstrukcijos pabaigos norime įsitikinti, kad viskas veikia tinkamai", – aiškino skyriaus vedėja.

"Pasirūpinsime, kad fontanas be didesnių patikrinimų ir pauzių veiktų artimiausiu metu, dar šį mėnesį", – žadėjo R.Savickienė. Jos teigimu, į Kalniečių parko atidarymą susirinkę kauniečiai ir miesto svečiai jau galės džiaugtis fontanu, gerokai pagyvinsiančiu šią vietą.

Bandymus atliko, bet taip ir neįjungė. Kasdien daugybė žmonių čia vaikšto ir visiems kyla tas pats klausimas – kodėl fontanas neveikia?

Savivaldybės atstovė taip pat pabrėžė, kad parko atnaujinimo darbai užsitęsė dėl tvenkinio valymo. Būtent vandens telkinyje, kuris baigtas švarinti gegužės mėnesį, yra įrengtas fontanas, tapęs miestiečių diskusijų objektu.

Fontanu pagražintas tvenkinys – populiariausia, bet anaiptol ne vienintelė Kalniečių parko svečių traukos vieta. Jo teritorijoje įrengtos kelios žaidimų aikštelės, skirtos įvairaus amžiaus vaikams. Pramogauti galima ir nuotykių trasoje. Šiose vietose laisvalaikį, ypač savaitgalius, mėgsta leisti tėveliai su atžalomis.

Sporto entuziastai turi galimybę tam skirtose aikštelėse žaisti krepšinį, paplūdimio tinklinį, užsiimti parkūru. Norintieji išbandyti kitas sporto šakas gali rinktis stalo tenisą ar pasivažinėjimą sportine dviračių trasa.

Parko apšvietimas atnaujintas – įrengtas modernusis LED. Teritorijoje taip pat pakloti drenažo tinklai ir pakeisti šulinio dangčiai, įrengti pėsčiųjų ir dviračių takai, yra ir šunų vedžiojimo aikštelė. Pakeistos takelių dangos, nes ankstesnes vietomis nuolat semdavo vanduo.

Kalniečių parke pastatyta virš šimto naujų suoliukų su atlošais, netrūksta ir pavėsinių. Tiesa, atsisakyta idėjos sukurti grilio zoną, sulaukus aplinkinių gyventojų priekaištų. Alkį numalšinti kviečiama čia atidarytoje kavinukėje.


Šiame straipsnyje: Kalniečių parkasfontanasneįjungtas fontanasparkas Kauneskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

O gal

O gal portretas
nejungia todel, kad bijo, kad irangos nepavogtu? Piktinasi gyventojai, tais kurie irengineja, o kad viskas tik pastacius vagiama, lauzoma..nemato? Gal reiketu ne tik reikalauti, o ir patiems nrbuti abejingiems, kai vandalai plesia ir lauzo. Zurnalistai nenori pasodometi kiek kartu buvo apvogtas, nusiaubtas vandalu rekontravimo metu parkas? Gal reiketu visuomene ir apie tai informuoti, o ne tik kas su kuo issiskyre ar naujai sugule?

Pilietė

Pilietė portretas
Nesuprantu, koks čia parko atidarymas, jei tas parkas jau 30 metų yra, buvo ir suoliukai, ir takai, ir apšvietimai, medžiai, gėlynai užauginti ir prižiūrimi. Dabar pastatė papildomai atrakcinių įrenginių, patvarkė takus, vietoj plytelių pripylė žvyro, praretino medžius ir jau parko atidarymas !!! Mes savo namus taip pat atnaujinam ir remontuojam, bet įkurtuvių dėl to juk nedarom.....

CirkasAtvaziavo

CirkasAtvaziavo portretas
Geguzes men isbande ir iki rugpjucio vidurio nesugeba fontano ijungti. Nevykeliu gauja
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių