Išbandymas skrandžiui: Kaune jau suvalgyta per 100 svirplių Pereiti į pagrindinį turinį

Išbandymas skrandžiui: Kaune jau suvalgyta per 100 svirplių

2014-04-03 09:55 kauno.diena.lt inf.

Norite paragauti svirplių su druska ir actu, traškių barbekiu skonio milčiaus lervų, skrudintų skėrių? Šiandien Kaune duris atvėręs kenkėjų restoranas „Pestaurant“ sulaukė lankytojų antplūdžio.

Vabzdžių restoranas "Pestaurant"

Šiandien Kaune duris atvėręs kenkėjų restoranas „Pestaurant“ sulaukė lankytojų antplūdžio – jau suvalgyta per 100 svirplių. Restorano lankytojai dalijasi įspūdžiais ir tikina, kad vabzdžius galėtų įtraukti į savo dienos meniu.

„Iš tiesų reikėjo daug pastangų, kad praryčiau svirplį, o skonis visai nieko, gal ir įprasčiau prie tokių pusryčių“, – pasakojo vienas „Pestaurant“ svečių.

Viena kaunietė pripažino, kad prie restorano stalo prastovėjusi dvidešimt minučių, vis tik neišdrįso krimstelti skrudintų lervų, bet čiulpinuką su skorpionu lyžtelėjo.

Bendrovės „ Dezinfa“ vadovė Margarita Kutkaitė, paklausta, kokia šio projekto idėja, tikina, kad taip norima atkreipti žmonių dėmesį į kenkėjus – kaip maistingų medžiagų šaltinį, o ne tik apie jų keliamas bėdas.

„Tikimės, kad žmonės, išvydę ant mūsų stalo patiektus vabzdžius, į juos pažvelgs truputį kitaip“, – sakė M. Kutkaitė.

Jos teigimu, vabzdžių restoranas „Pestaurant“ pirmą kartą buvo atidarytas Londone praėjusiais metais. Šis įvykis buvo skirtas paminėti Tarptautinės kenkėjų kontrolės „Rentokil“ 85 metų veiklos jubiliejų, kurios įmonių grupei priklauso ir „Dezinfa“.

„Šis renginys susilaukė labai didelio susidomėjimo, tad norime įsitikinti, ar lietuviai taip pat yra tokie drąsūs ir pasiryš suvalgyti mūsų siūlomus vabzdžius“, – metė iššūkį M. Kutkaitė.

„Dezinfos“ vadovė tikina, kad restorane dar gausu gardumynų ir kviečia kauniečius bei miesto svečius įveikti savo baimes – paragauti svirplių su druska ir actu, traškių barbekiu skonio milčiaus lervų, skrudintų skėrių, skrudintų milčiaus lervų, skrudintų svirplių, milčiaus lervų su meksikietiškais prieskoniais, svirplių su kariu bei įvairaus skonio ledinukų su skorpionais, skruzdėlėmis, lervomis.

Restoranas veiks iki balandžio 5 d. "Žalgirio" arenoje, parodos „Agrobalt“ metu. Degustacijos vyksta nuo 10 iki 18 val.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų