Kaune surengta trečioji „Adamkiada“

Kaune vyko trečioji respublikinė moksleivių sporto ir meno šventė „Adamkiada“. Renginys skiriamas Valdo Adamkaus sportiniams pasiekimams pagerbti.

Iškilmingoje moksleivių eisenoje, Kauno gatvėmis atžygiavusioje į Dariaus ir Girėno stadioną, – 24 Lietuvos mokyklų auklėtiniai. Jaunieji sportininkai varžėsi komandinėse ir asmeninėse bėgimo, šuolių į tolį, metimų į krepšį bei kitose rungtyse.

„Džiaugiamės, kad renginys plečiasi, dalyvių gausa plečiasi, ir šiemet ši šventė vyksta Kaune. Būtent to ir siekėme – sugrąžinti jo ekscelenciją prezidentą į jo gimtąsias vietas, į jo gimtąjį stadioną“, – sakė Butrimonių gimnazijos direktorius Valdas Valvonis.

Tokia šventė rengiama trečią kartą. Pirmą kartą ji suorganizuota Kaune – Valdo Adamkaus gimtajame mieste.

„Aš šitame take bėgimo prieš 67 metus bėgau 100 metrų savo pirmąjį bėgimą už mokyklą, už „Aušros“ berniukų gimnaziją. Na, ir čia praleista be sustojimo mažiausiai beveik kiekviena diena“, – kalbėjo kadenciją baigęs prezidentas V. Adamkus.

„Kaip sportininkas, prezidentas buvo tais laikais tai tikra aukšto lygio, kadangi ir Niurnberge vykusi ta olimpiada pavergtų tautų parodė – jis laimėjo du aukso ir du sidabro medalius. Ir jo pasiektas 7 m ir 24 cm šuolis į tolį ir 100 metrų per 10,8 s rodo to meto aukštą sportinį lygį, ir net šių dienų jaunimas gali pasilygiuot ir pavydėt“, – pasakojo Sporto muziejaus direktorius Pranas Majauskas.

„Adamkiadą“ organizuoja Alytaus rajono Butrimonių gimnazija ir Sporto muziejus. Renginį remia Almos Adamkienės paramos ir labdaros fondas.


Šiame straipsnyje: Valdas AdamkusAdamkiadakaunas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Arvydas Brunius

Arvydas  Brunius  portretas
Zydukas pakeites tautybe!

tai kada

tai kada portretas
Bus Gribauskiada? Jug jinai karatiste su joudu dirzu...

mel

mel portretas
Leiskit ramiai gyventi siam garbingo amziaus zmogui, ir nekelkit jo ant sakiu, nekiskit nei i ekranus nei spaudos puslapius taip piktindami zmones,
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių