Kaune ir Vilniuje – pratybose dalyvaujančios karo technikos paroda

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Kaune, prie „Žalgirio“ arenos, ir Vilniuje, Lukiškių aikštėje buvo galima apžiūrėti Lietuvos bei sąjungininkų karinę techniką.

Sekmadienį po vidurdienio, skambant kariškiems maršams, kauniečiai ir miesto svečiai penkias valandas galėjo iš arti apžiūrėti daugiau nei dvi dešimtis karinės technikos vienetų, naudojamų Lietuvos kariuomenėje, susipažinti su NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės ir JAV kariuomenėje naudojama šarvuota karine technika, pabendrauti su pratybose dalyvaujančiais Lietuvos ir NATO sąjungininkų kariais.

Lietuvos kariai demonstravo oro gynybos karinę ginkluotę, pėstininkų šarvuotį M113, daugiafunkcinius sunkvežimius SISU, kelių modifikacijų visureigius HMMWV. Taip pat Krašto apsaugos savanorių pajėgų kariai pristatė naudojamą pėstininkų ginkluotę.

Lietuvos šaulių sąjungos atstovai ir Karo prievolės komplektavimo tarnybos kariai rengė specialias sukarintas užduotis.

Lietuvoje dislokuota NATO bataliono kovinė grupė renginiui  skyrė šarvuočius „Boxer“, „Patria“, šarvuotus žvalgybos visureigius „Fennek“, tankus „Leclerc“ ir kitą techniką.

„Kardo kirtyje“ dalyvaujantys amerikiečių kariai pristatė šarvuotas pėstininkų mašinas „Stryker“.

Vilniuje, Lukiškių aikštėje, sekmadienį vyko iškilminga Lietuvos kariuomenės ir JAV Pensilvanijos gvardijos bendradarbiavimo 25-mečio šventė, bendra Lietuvos ir JAV karių rikiuotė.

Čia taip pat buvo galima iš arti pamatyti 36 tonas sveriančią ratinę pėstininkų kovos mašiną „Boxer“, šarvuotį „Patria“ ir „Stryker“, išminavimo robotą ir įrangą, šarvuotą žvalgybos visureigį „Fennek“, Specialiųjų operacijų pajėgų keturračius ir kt.

Vilniaus centre vyko JAV ir Lietuvos karinių orkestrų pasirodymas, Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos karių parodomoji programa.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tai kad... ta technika tinkama tik medžiams vartyt.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Vienas valstietis pasakė tikrą tiesą,kad vienas iš geriausių šarvuočių labai tiktų kaimo keliais važinėti žiemą malkų parsivežti,bei priekabas tampyti,tai ne mano nuomonė,bet tv. transliacijos metu išsakyta nuomonė.

NATO

NATO portretas
Na ir šaunu kad kariuomenę bendrauja su gyventojais. NATO jėga
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių