Kaune aidėjo protestai dėl žemės pardavimo užsieniečiams

Kauno sporto halėje šeštadienį rinkosi žemės gynėjais pasivadinę žmonės iš įvairių šalies rajonų. Jie sieks konstituciškai uždrausti parduoti žemę užsieniečiams, o jos išteklius jiems leisti naudoti tik pritarus referendume.

Kauno sporto halėje šeštadienį rinkosi žemės gynėjais pasivadinę žmonės iš įvairių šalies rajonų. Jie sieks konstituciškai uždrausti parduoti žemę užsieniečiams, o jos išteklius jiems leisti naudoti tik pritarus referendume.

Prie įėjimo į salę suvažiavimo organizatoriai kvietė renginio dalyvius pildyti savanorių anketas. Suvažiavime dalyvavo arti tūkstančio dalyvių. Tribūnose žmonės laikė Lietuvos tautininkų partijos, Lietuvos liaudies partijos, Jungtinio demokratinio judėjimo vėliavas. Čia rinkosi politikai, įvairių visuomeninių organizacijų atstovai. Šalia vienas kito sėdėjo ir radikalais tituluojami Visvaldas Mažonas bei Vytautas Šustaukas. Atvyko ir grupė partijos „Drąsos kelias“ narių. 

„Lietuvos žemei iškilo didžiausia grėsmė jos istorijoje“, – suvažiavimo pradžioje paskelbė pagrindinis jo iniciatorius ūkininkas ir Kaišiadorių rajono tarybos narys Pranciškus Šliužas.
Jis teigė tikįs, kad turint pakanakamą iniciatyvių žmonių būrį iki lapkričio 29 d. pavyks surinkti reikiamą skaičių parašų skelbti referendumą – tam turi pritarti 300 tūkst. balsavimo teisę turinčių piliečių.

Parašų rinkimo vajų planuojama pradėti rugpjūčio 29 d. Kitų metų gegužės 1 d. baigsis pereinamasis laikotarpis, draudžiantis užsienio piliečiams įsigyti Lietuvoje žemės sklypus.

Referendume bus reikalaujama pakeisti Konstitucijos 9, 47 ir 147 straipsnius. Žemės gynėjai siekia, kad referendumams rengti reikalingas surinkti parašų skaičius būtų sumažintas nuo 300 tūkst. iki 100 tūkst., žemės, miškų ir vidaus vandenų nuosavybės teisė būtų pripažinta tik savai valstybei ir jos piliečiams, o žemės gelmių ir gamtos išteklių naudojimas pramoniniu būdu galimas tik pritarus privalomuoju referendumu.

Suvažiavime netrūko emocingų kalbų, teigiančių, kad leidimas parduoti žemę užsieniečiams bus pražūtingas lietuvių tautai.

Garsaus rašytojo Vytauto Petkevičiaus dukra Liudmila Petkevičiūtė ne tik kvietė nepamiršti savo šaknų, bet ir baugino pasaulinėmis sąmokslo teorijomis apie globalistų užmačias kvailinti žmones, kad šie būtų lengvai valdomi ir praradę bet kokias dvasines vertybes. „Tas baisus sumanymas jau tapo kūnu, jis įsimetė ir į mūsų vastybę. Šitai žinodami užsispirkime ir atsispirkime. Triūskime visi tautos labui“, – kvietė L.Petkevičiūtė.

Lietuvos tautinio jaunimo sąjungos vadas Julius Panka teigė, kad kova dėl žemės pardavimo užsieniečiams prilygsta ankstesnėms lietuvių pasipriešinimams užkariautojams. „Čia susirinko tie, kurie apsaugos tautą nuo išsivaikščiojimo“, – įsitikinęs jis.

Geologas Vytautas Švanys teigė, kad būtina uždrausti užsieniečiams ir žemės išteklių eksploataciją. „Nafta, dolomitas, žvyras, durpės daugiausiai eksploatuojamos užsienio kompanijų, kurios mums sumoka vos 5 proc. Tai tautos apiplėšimas. Ketinimai suteikti užsienio kompanijoms eksploatuoti skalūnų dujas sunaikins ketvirtadalį Lietuvos. Tai beprotybė ir didžiausias nusikaltimas prieš lietuvių tautą“, – tvirtino jis.

Žygaičių bendruomenės atstovų iniciatyva suvažiavime priimta rezoliucija, kuria reikalaujama  uždrausti skalūnų dujų žvalgybą ir gavybą Lietuvoje.

Po suvažiavimo, tautininkų kvietimu, žmonės susibūrė į koloną, kuri pajudėjo gatvėmis iki Vienybės aikštės. Ten surengtas mitingas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Popular Nike Hombres Air Jordan Correr Blanco

Popular Nike Hombres Air Jordan Correr Blanco portretas
I'm not sure why but this weblog is loading extremely slow for me. Is anyone else having this problem or is it a issue on my end? I'll check back later on and see if the problem still exists.

Jurgita - 5ha sklypo zemes savninke

Jurgita - 5ha sklypo zemes savninke  portretas
Verksit kruvinom asarom zeme pardave taip pigiai!!! Jusu vaikai keiks Jus kad butent dabar kuomet LT zeme, yra pigausia Europoje ja ispardavet, savo atzaloms nepalikdami net galimybes isigyti sklypo lietuvoje. Galvojat morkas uzsiauginsit svetimoj zemej!? Badum ismirsit seile varvindami i tvoromis aptvertus privaciose teritorijose augancius Vilko kopustus! :D :D :D Is parduotos teveliu zemes pinigeliai greitai pasibaigs. Ivedus Eura dar ir trigubai nuvertes- nespesit net tu savo gryciu pasistatyti. Gyvensit prie smirdinciu vistidziu, kiaulidziu, tarnausit ir lauksit geresniu laiku... Bet juk lietuviams tai nieko naujo :p :p :p Nieku gyvu zemes neparduosiu!!!

Prašančiam Lukui...

Prašančiam Lukui... portretas
Luka Pir, 2013-08-26 10:29 Atsakyti (Prašau parašyti nors vieną rimtą argumentą) * * * * Tai neįprasta Ir nepaprasta. Tu keli jau netgi paniką?.. Tau aš mylimai ir vienintelei Jau senokai Jaučiu panieką. Myliu už Nenuoseklumą. Kai toks būtinas, tvirtas atsakas. Myliu ir už ryžtingumą Vakarais man Sekti pasakas. Pažadų Nebeprisimeni, Nors tikiu tavim kaip asilas. Nuodėminga — lieki angelu, O apgavus Lieji ašaras. O jeigu tu Ir pradingtum. Likčiau vienišas, keisčiau pažiūras. Tavo vietoje kitą rinkčiausi. Persimesčiau gal Į mažumas. Bet įstatymai — Liks apstatymais. Pašaukimas, — kelti paniką. Nesuprantama, tau aš mylimai, Tau aš, — „Valdžiai“, Jaučiu panieką... Tu parduoti Nori žemę, Tą, kurią mus bočiai gynė. Kalavijais teginkluoti, Tau ji kas? Man gi — Tėvynė! * * *
VISI KOMENTARAI 38

Galerijos

Daugiau straipsnių