Karaliaus Mindaugo prospekte – „gyvo“ trikojo performansas

  • Teksto dydis:

Penktadienio popietę internautus nustebino vaizdai iš Kauno, Karaliaus Mindaugo prospekto. Žmogus, apsirengęs kostiumą, kuris primena trikojį greičio matuoklį, praeiviams kėlė šypseną.

„Prevencinė greičio kontrolė pagal EU standartą B569“ rašoma iškalbingoje nuotraukoje. Taip pat matyti, kaip kitas rankoje neša ženklą, kuris informuoja apie artėjantį greičio matuoklį. Žmonės raginami šypsotis artėjančiam „gyvam“ trikojui.

Vos per valandą feisbuke šis performansas sulaukė itin daug internautų reakcijų. Žmonėms tokie vaizdai kėlė nuotaiką, komentatoriai stebėjosi vyrų išradingumu.

Prie nuotraukos patalpintas ir vaizdo įrašas, kuriame „gyvas“ trikojis jau pakeitęs lokaciją – įsitaisęs netoli Karaliaus Mindaugo prospekte esančio tikro greičio matuoklio. Čia vaidinimas papildomas bandymais atkartoti automobilių greičio viršijimo fiksavimą, taip pat girdisi palaikymo komandos šūksniai.

Portalo žurnalistams Kauno policijos komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė teigė, kad apie šį konkretų įvykį policija pranešimo negavo.

„Tačiau gyventojų prašome elgtis sąmoningai – nekelti situacijų, kai blaškomas tiek vairuotojų, tiek ir kitų eismo dalyvių dėmesys, dėl ko, natūralu, gali įvykti eismo įvykiai“, – komentavo O. Vaitkevičienė.

Tai ne vienintelis atvejis, kai žmonės demonstruoja savo išradingumą. Prieš kelias savaites portale rašyta, kaip kita jaunuolių grupė vairuotojus įspėja apie mobilius trikojais vadinamus greičio matuoklius. Nuotraukoje matyti, kaip jaunuoliai laiko ant popieriaus atspausdintą greičio matuoklio ženklą, netoli jų pastatytas ir tikras mobilus greičio matuoklis.

„A. Juozapavičiaus prospekte. Šaunuoliai vyrai kovoja prieš trikojį“, – rašo nuotraukas paviešinęs Ramūnas.

Po šia nuotrauka „Facebook“ grupėje „Kur stovi policija Kaune“ nugulė ne vienas internautų komentaras. „Aš pro juos pravažiavau. Ačiū, vyrukai“, – rašė internautė Jūratė.

„Facebook“ grupės „Kur stovi policija Kaune“ nuotr.

„Vyrukams veiklą įregistruot reikia, kad žmonės savo 2 proc. galėtų aukoti“, – juokavo Andrius. Kai kurie internautai rašė, kad šie vaikinai jiems pagelbėjo arba praskaidrino nuotaiką.

„Būčiau užsirovęs, chebrytė padėjo. Dėkui“, – dėkojo Sigitas. „Kibirą pasideda tegul kitą kartą, kapeikų įmesiu“, – rašė Lukas.

Tiesa, kai kuriems toks vaikinų poelgis neatrodė juokingas. „Neturi ką veikti“, – rašė Rita. „Kvailiai ir nieko daugiau“, – antrino Evaldas.

Sulaukė piniginio atlygio

Portalas kauno.diena.lt susisiekė su vienu iš nuotraukoje matomu vaikinu. Anot pakalbinto Arlando, tai yra ne pirmas kartas, kai kauniečiai tokiu būdu kovoja prieš trikojus. „Iš pat pradžių su draugais važiuodavome prie trikojų žiūrėti, kaip policija „užgaudo“ banditus, kurie viršija leistiną greitį. Tada mes sugalvojome jiems padėti numalšinti savo aistrą greičiui. Mes skirtingose Kauno vietose stovėjome ne tik šiandien, bet ir vakar, užvakar“, – sakė Arlandas.

Anot pašnekovo, dažniausiai iš vairuotojų jie sulaukia gerų emocijų. „Rodo liuksus, rodo širdeles, šypsosi, filmuoja. Tačiau iš kai kurių vairuotojų susilaukiame ir blogų gestų, tarkim, rodo vidurinįjį pirštą. Yra buvę, kad pro šalį pravažiavo ir policijos pareigūnai, tačiau jie net į mūsų pusę nepažiūrėjo ir mūsų nedrausmino“, – sakė vaikinas.

Paklaustas, ar tokią veiklą grupelė vaikinų žada tęsti ir toliau, Arlandas teigė, kad tai priklausys nuo nuotaikos. Kaunietis neslepia, kad ši veikla jiems tapo pramoga.

Virtualioje erdvėje paviešinus vaikinų nuotrauką, jie susilaukė internautų pasiūlymų pasidalinti banko sąskaitos numeriu, tad per kelias valandas jiems buvo paaukota penkių eurų suma. „Žmonės pasiūlė paviešinti banko sąskaitos numerį, tad iš pradžių mes galvojome, kad tai yra juokai. Bet, pasirodo, nebuvo – į sąskaitą buvo pervesti 5 eurai. Mes tikrai nesitikėjome sulaukti pinigų, nes tuo užsiimame savo pramogai“, – sakė pašnekovas.

Portalas ne kartą rašė, kad trikojai jau kelis mėnesius kaitina vairuotojų aistras – prieš mobilius greičio matuoklius jie vienijasi socialinių tinklų grupėse, renka aukas ir žymi policijos paliktus matuoklius specialiais plakatais.

Kai kurie vairuotojai ir net teisės atstovai teigia, kad jų nereikia, mat jie kelia grėsmę ir gali sukelti daugiau eismo nelaimių, mat vairuotojai užsižiūri į pastatytą trikojį, būtent dėl to gali įvykti ir susidūrimas. Atsižvelgiant į tai, pasak kai kurių vairuotojų, trikojus būtina naikinti, nes jie esą blaško eismo dalyvių dėmesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

E

E portretas
Bukaprociu issidirbinejimas is dyko gyvenimo.

Kauno

Kauno portretas
ereliukai vis dar trydalioja.Patries ir nustos, sumokeje baudeles.

Aciu trikojams

Aciu trikojams portretas
sumazins tu pritranku kurie laksto!
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių