Kapinėse apsilanko ir vagys, ir stirnos

Po žiemos laikotarpio kapines gausiau pradėję lankyti žmonės susiduria su nerimauti verčiančiais akibrokštais.

Antai Kulautuvos kapinėse esančio kapo tvarkyti atėjusi moteris patyrė sukrėtimą: nuo dailaus ąžuolinio kryžiaus buvo nuplėšta Kristaus statulėlė. Savo feisbuko paskyroje akibrokštu pasidalijusios moters nuomone, kapinėse pradėjo siautėti metalo vagys. Tokia prielaida daroma dar ir dėl to, kad nuolat brangsta į metalo supirktuves priduodamas laužas.

Tačiau gali būgti, kad vagystė Kulautuvos kapinėse – atsitiktinis atvejis. Taip galvoti skatina kitose Kauno ir Kauno rajono seniūnijose esančių kapinių prižiūrėtojų pastebėjimai.

Feisbuko grupės „Kulautuviečiai“ nuotr.

„Žmonės jau pradėjo lankytis kapinėse, todėl šiuo laikotarpiu paprastai sulaukiame pranešimų, jei kurioje nors kapavietėje yra pasidarbavę ilgapirščiai. Šiais metais tokių pranešimų nėra“, – informavo už 2-ųjų Romainių kapinių priežiūrą atsakingas Rimantas Valainis.

Kapinėse buvo pastebėti net du briedžiai. Gyvūnai kapams padaro daug žalos.

Panašiais pastebėjimais dalijosi ir kitų miesto bei rajono kapinių priežiūra besirūpinantys specialistai.

Kitokio pobūdžio netikėtumų sulaukė 1-ųjų Romainių kapinėse apsilankę žmonės: arčiau Veršvų slėnio esančiose kapavietėse jie pamatė suniokotus dekoratyvinius augalus.

Pasak šių kapinių prižiūrėtojo Giedriaus Utaro, dekoratyvinius augalus apgraužia stirnos, į kapines patenkančios iš šalia esančio Veršvų draustinio. Tai tęsiasi jau ne pirmus metus.

„Kapinėse buvo pastebėti net du briedžiai. Gyvūnai kapams padaro daug žalos – ne tik suniokoja augalus, bet ir ištrypia kapavietes. Apie problemą esame informavę savivaldybės bendrovę „Kapinių priežiūrą“, – pabrėžė G.Utaras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vegai

Vegai portretas
Gal geriau debilus lakstančius su mašinomis riboti?žvėriukai jai nepatinka,višta.

Skaitytoja

Skaitytoja portretas
Eigulių kapinėse irgi sutikau gražuolių stirnų.Tokiems vagišiams reikia atleisti...

Vega

Vega portretas
Karmėlavos kapinėse būtina įrengti įėjimo vartus su spyruoklėmis, tuomet stirnos negalės patekti. Juk visus besilankančius deja neišmokinsi tvarkos
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių