Fejerverkų išsigandęs ir pabėgęs šuo rastas: šeimininkas dėkoja už pagalbą

Naujųjų metų naktį, pokšint fejerverkams, Šlienavoje pabėgo vengrų vižlas. Trečiadienio popietę fejerverkų išsigandęs rudos spalvos gyvūnas dar klaidžiojo nežinia kur, tačiau į pavakarę šeimininkų veidus jau nušvietė šypsena.

„Ačiū, draugai, už pagalbą. Lojdas atsirado. Viršužiglyje atbėgo pas žmones“, – trečiadienį apie 16 val. feisbuke dėkojo šuns šeimininkas Aurinas Ivaškevičius.

Feisbuke jo pagalbos prašymas, paskelbtas antradienio rytą, sulaukė nemažo susidomėjimo. Juo buvo pasidalinta beveik 5,5 tūkst. kartų. Tačiau dar trečiadienio popietę su kauno.diena.lt žurnalistais kalbėjęs augintinio šeimininkas negalėjo pasidalyti geromis naujienomis – veislinis šuo namo negrįžo, jo nerado ir šlienaviškiui padedantys žmonės.

„10 mėnesių šuo, vardu Lojdas, segėjo petnešas, ant kurių pritvirtintas medalionas su jo vardu, mano ir žmonos telefono numeriais bei adresu. Naujųjų metų naktį, lygiai vidurnaktį, išsigandęs fejerverkų šuo pabėgo į mišką“, – portalui trečiadienio popietę pasakojo A. Ivaškevičius. Anot šuns šeimininko, šis medžioklinės veislės šuo be sustojimo gali nubėgti iki 50 km. Lojdas, anot šeimininkų, pabėgo pirmą kartą.


Atsisakė fejerverkų

Veterinarijos gydytojai pastebi, kad priešingai nei žmonėms, gyvūnams fejerverkų garsai ir šviesos kelia išgąstį. Tad dar iki švenčių portale jie patarė prisiminti keletą patarimų, kaip nuraminti ir apsaugoti savo augintinius pokšint fejerverkams:

Pasirūpinkite, jog tą pačią dieną prieš fejerverkus, augintinis gautų daugiau fizinės veiklos;

Jokiu būdu nesiveskite gyvūno kartu į lauką žiūrėti fejerverkų – užtikrinkite, jog namuose jie turėtų saugią erdvę pasislėpti, o dar geriau – jei kartu pasiliktų ir žmogus;

Nereaguokite emocionaliai į fejerverkų šūvius – išlikite visiškai ramūs;

Jei įmanoma, užtraukite užuolaidas ar žaliuzes – vizualinės stimuliacijos pašalinimas padeda augintiniui išlikti ramesniam;

Pasirūpinkite, kad gyvūnas turėtų mikročipą ar pakabuką su kontaktiniais duomenimis ant kaklo – streso metu gyvūnai gali pabėgti ir pasimesti;

Galite namuose įjungti televizorių ar kitokį garsinį foną, kuris šiek tiek užgoš garsius fejerverkų šūvius;

Duokite augintiniui jo mėgstamą žaisliuką ar skanėstą – turės užsiėmimą ir galbūt nukreips jo dėmesį nuo aplinkos veiksnių;

Naudokite raminamuosius preparatus – geresniam rezultatui juos reikėtų pradėti naudoti jau likus keletai dienų iki švenčių.

Portalas jau rašė, kad vis daugiau miestų Lenkijoje atsisako triukšmingų naujametinių fejerverkų, pakeisdami juos lazerių šou. Pagrindinė priežastis – fejerverkų, petardų ir kitų sprogmenų keliamas triukšmas sukelia stresą naminiams, beglobiams ir laukiniams gyvūnams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kopustas

Kopustas  portretas
Daugiau sunu issilakstyt maziau sunu los ir niekam neskaudes galvu nuo tu prakeiktu sunu lojimo!!!

Kitą kart

Kitą kart portretas
žmonės aršiau šunų.Niekaip neišgali deramai pasirūpinti savo augintiniais nors tiek nedaug tam reikia. Žinoma, nekalbu apie tokius atsitiktinius įvykius kaip aprašytasis. Bet kai išgirdau kad šiemet tiek augintinių žmonės išmetė po Naujųjų į gatvę, tai nieko negaliu daugiau pasakyti. Ne žmonės jie.Tam net pavadinimo nėra..____Nei vienas iš šeimos narių taip nesidžiaugia kai tu gryžti namo taip, kaip šunelis.Štai kam tu iš tikrųjų brangus ir mylimas..

Anonimas

Anonimas portretas
Apykvailiai mano kaimynai paliko savo pitbulį vieną bute ir išvyko kažkur švęsti. Prasidėjus fejerverkams maniau kad tas šuva iššoks per langą su visais rėmais- taip išsigandęs kaukė ir blaškėsi. Po to dar pusę nakties gailiai staugė...
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių