Lapių miestelyje išsaugos pušelių alėją

  • Teksto dydis:

„Projektą reikia pakoreguoti taip, kad gyventojų sodinti želdynai būtų maksimaliai išsaugoti“, – susitikime su Lapių miestelio gyventojais, kuriame dalyvavo administracijos direktorius Šarūnas Šukevičius, Lapių seniūnas Rimantas Stankus, už darbus atsakingi specialistai, projektuotojai, kalbėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Kelių ir transporto skyriaus vedėjo pavaduotojas Gintaras Vasilavičius sakė, kad jau yra parengtas Mokyklos gatvės rekonstrukcijos projektas, kuriame numatyta sutvarkyti lietaus nuotekų sistemą, pakeisti asfalto dangą, įrengti šaligatvius, apšvietimą.

Nemaža dalis gatvės kadaise buvo apsodinta kalninėmis pušelėmis ir eglaitėmis, kurios, metams bėgant, išsišakojo ir sukėlė projektuotojams nemažai iššūkių. Aplinkosaugos specialistai nustatė, kad iš 209 želdinių trylika yra saugotinų, kitų būklė sudėtinga, viena eglė auga po elektros linija, todėl dėl saugumo ją siūlė pašalinti. Daug diskutuota dėl kalninių pušelių, kurių lajos išsišakojusios ir patenka į važiuojamąją gatvės dalį.

Kartu su specialistais apžiūrėjęs želdinius, Kauno rajono savivaldybės vadovas paprašė projektuotojų pakoreguoti projektą ir ieškoti optimalaus sprendimo, kuris tenkintų gyventojus. Vienas būdų – želdinius tinkamai apgenėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
\Pagarba merui už tokį požiūrį.

senis

senis portretas
o ar negalima to projekto iš viso atsisakyti- taip gražiai ta gatvė dabar žiūrisi.

nuomonė

nuomonė portretas
Nuostabaus grožio alėja, ją būtina išsaugoti.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių