Į Rotušės aikštę atkeliavo Kauno Kalėdų eglė

Pagrindinės Kauno Kalėdų eglės puošimo darbai iš dirbtuvių persikėlė į Rotušės aikštę. Šiandien pradėtas konstruoti pagrindinis karkasas, o savaitgalį jau turėtų atkeliauti ir unikalios puošmenos.

Lauko darbai

Žinoma menininkė Jolanta Šmidtienė kartu su savanorių komanda intensyviai pluša prie Kalėdų eglės. Dirbtuvėse iš šiaudelių pagaminti rankų darbo papuošalai ir pusnys jau greitai keliaus į Rotušės aikštę.

"Penktadienį bus toks techninis darbas – reikia įrengti eglutės pagrindą. Šeštadienį jau turėtume vežti šakas, o sekmadienį – pusnis. Sunkiausia buvo viską suderinti ir sužiūrėti, kas ką atveš", – pasakojo menininkė.

Šiemet tekstilininkė sumanė, kad eglė turi būti apgaubta baltomis pusnimis. Jos gaminamos iš vienkartinių plastikinių šiaudelių. Juos po vieną reikėjo pritvirtinti prie specialaus tinklo. Iš viso panaudota apie 4 mln. baltų šiaudelių.

"Eglutė, pasidengusi baltomis pusnimis ir kristalais, turės įeigą ir į vidų. Bus ir personažų, kurie sups eglutę, turėsime nes mešką. Ji taip pat pagaminta iš šiaudelių. Į eglutės viršūnę užkelsime snaigių malūną", – užsiminė J.Šmidtienė.

Eglutė, pasidengusi baltomis pusnimis ir kristalais, turės įeigą ir į vidų. Bus ir personažų, kurie sups eglutę, turėsime nes mešką. Ji taip pat pagaminta iš šiaudelių. Į eglutės viršūnę užkelsime snaigių malūną.

Kaip įprasta, aplink eglę įsikurs kalėdiniai nameliai. Ir ant jų nutūps baltos pusnys, švieselių girliandos. "Vaikų nameliai bus papuoši dar ir ažūriniais elementais", – pridūrė pašnekovė.

Miestiečių šiluma

J.Šmidtienė džiaugėsi, kad atsirado nemažai miestiečių, panorusių prisidėti prie eglės kūrimo proceso. Dirbtuvėse nuolat dirbo apie dvidešimt žmonių, o Rotušės aikštėje reikės ne mažiau kaip dešimt pagalbininkų.

"Nors darbai vykta sklandžiai, jau teko dirbti ir naktimis, buvo, kad baigėme 4 val. ryto", – sakė tekstilininkė.

Kūrėja pasidžiaugė ir kauniečių šiluma. "Labai gera, kai žmonės atneša termosą su arbata. Tai tikrai sušildo", – pridūrė ji.

Pasipuošęs miestas

Kalėdinė nuotaika jau sklinda ir Kauno miesto gatvėse. Dienomis darbininkai kabina įvairių formų lemputes, o vakarais išbando, ar veikia.

Pagrindinės Kauno eglės link ves šviesos takas. Jau dabar Vilniaus gatvės apšvietimo stulpus apjuosė geltonų lempučių girliandos. Snaigės ir kiti ornamentai nutūpė ir ant dalies miesto tiltų. Štai einantieji į Nemuno salą vakarais jau gali pasigrožėti baltais žiemos akcentais. Spingsinčia šviesa miestiečiai gali pasimėgauti ir Šv.apaštalų Petro ir Povilo arkikatedros bazilikos prieigose, o šventiniu laikotarpiu ne ką mažiau šviesos bus ir Santakos parke.

Puošiamos ir miesto gatvės. Vakare lemputėmis ir raudonais žaisliukais jau spindi Parodos kalnas, o nusileidus nuo jo,  Vytauto prospekte pasitinka ant šviestuvų pakabintos šakas primenančios dekoracijos.

Šiemet mieste bus ir naujų, ir jau matytų dekoracijų. Pažįstamos lemputės papuoš S.Daukanto, L.Sapiegos, Parodos, Tunelio, Muitinės, Kurpių, L.Zamenhofo, M.Daukšos, M.Valančiaus, Naugardo gatves bei Vytauto, Baltų, A.Juozapavičiaus prospektus ir A.Smetonos alėją.

Kauno eglė, kartu ir visos miesto kalėdinės švieselės bus įžiebtos gruodžio 1 d. 18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

?

? portretas
Jūs man pasakykit, ar Lietuvoj be Šmidtienės jau niekas eglių nepuošia, šita tai klondaiką atrado- kaip eglė taip 30.000+ eurų ir vežioja tas pačias po visą Lietuvą pakaitom

JOMAJO

JOMAJO portretas
NA PASTATYKITE PAGALIAU PAPTASTA NATURALIA EGLE - KAS GALI BUTI GRAZIAU? BAIKIT KISTI ZMONEM TA SUDINA KICA IR VOGTI PINIGUS IS MOKESCIU MOKETOJU,ATSIKLAUSKIT ZMONIU AR JIE TO NORI :((((((((((((((((((((((((((((((((((

Anonimas

Anonimas portretas
kaip norisi tikros egles kaip vaikysteje, imkit pavyzdi is klaipedos, o cia pastato nei si nei ta.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių