„Gaschemos“ Kauno padalinio sėkmę lemia buvimas arti kliento

  • Teksto dydis:

Koncernui „Achemos grupė“ priklausanti bendrovė „Gaschema“ per penkiolika veiklos metų išplėtė prekybos ir gamybos tinklą ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Šiandien ji užima lyderio pozicijas Baltijos šalyse techninių dujų bei pramoninės chemijos verslo srityje. Padalinių plėtra, kaip sakė „Gaschemos“ generalinis direktorius Valdemaras Vareika, leido įmonei nuo konkurentų išsiskirti greitu produktų pristatymu. Kaune įsikūręs padalinys aptarnauja Kauno miesto ir aplinkinių regionų verslo bei privačius klientus. Jis ką tik pažymėjo savo veiklos dešimtmetį.

Pranašumas – aptarnavimo lygis

2004 m. pradžioje įkurta techninių, suvirinimo, maistinių, specialiųjų dujų, "AZO Products" ir "Lipalas" produktų grupių gamybos bei plėtros įmonė "Gaschema" jau po poros metų ėmėsi sparčios aptarnaujamos teritorijos plėtros.

2006 m. liepą pradėjo veikti "Gaschemos" Klaipėdos padalinys, 2007 m. liepą ir rugsėjį – atitinkamai Šiaulių ir Vilniaus padaliniai, o 2009 m. spalio 23 d. buvo įkurtas Kauno padalinys, šiemet švenčiantis dešimties metų jubiliejų. Jauniausias padalinys, išaugęs į didžiausią Lietuvoje, kasmet aptarnauja daugiau kaip 800 įvairių didelių ir mažų įmonių bei smulkių meistrų.

Padalinių plėtra, kaip sakė "Gaschemos" generalinis direktorius Valdemaras Vareika, leido įmonei nuo konkurentų išsiskirti greitu produktų pristatymu.

"Greitas klientų aptarnavimas ir sąnaudas taupanti strategija užtikrino įmonei pranašumą konkurencinėje kovoje bei 27 kartais išaugusias apyvartos apimtis. Operatyvumas įmanomas dėl to, kad visi įmonės produktai gaminami Lietuvoje, o artimiausi svarbiausių produktų konkurentai produktus gamina Latvijoje ir Lenkijoje. Tai ir lėmė mūsų plėtrą į didžiuosius Lietuvos miestus su mūsų nuosavais prekybos padaliniais ir į mažesnius miestus per mūsų platintojų tinklą", – pasakojo bendrovės generalinis direktorius Valdemaras Vareika.

Operatyvumas įmanomas dėl to, kad visi įmonės produktai gaminami Lietuvoje.

Kauno regione savo produktais įmonė yra prisidėjusi prie stambių ir reikšmingų projektų. „Pavyzdžiui, įrengiant „Pienas Lt“ saugyklas buvo naudojamos „Gaschemos“ tiekiamos dujos virinti pieno saugojimo ir perdirbimo įrangą. Taip pat tiekėme dujas įvairiems virinimo ir sandarinimo darbams, statant Kauno kogeneracinę jėgainę. Ši jėgainė, pradėsianti veikti 2020 m. pirmą pusmetį, degins šiukšles, o išmetamosioms dujoms valyti bus naudojamas „Gaschemos“ tiekiamas amoniakinis vanduo“, – pasakojo V.Vareika.

Šiuo metu "Gaschema" produktus siūlo ne tik Lietuvos, bet ir užsienio šalių rinkoms. Apie 41 proc. pajamų įmonė gauna iš prekybos Lietuvoje, o 59 proc. generuoja prekyba užsienio rinkose. Pagrindinės prekybos užsienyje šalys yra Latvija, Estija, Baltarusija, Lenkija, Rusija, Suomija, Švedija, eksportas plečiamas ir Vidurio Europos šalyse, tokiose kaip Rumunija, Čekija, Bulgarija, kt.

Įgyvendindama sąnaudų mažinimo strategiją įmonė yra įsteigusi įmones ir užsienio šalyse. 2007 m. gruodį Latvijoje įkurta įmonė SIA "Gaschema", prekiaujanti įmonės gaminamais produktais kaip ir Lietuvoje. Vėliau, 2011 m., įkurta įmonė AB "Gaschema-Sweden" Švedijoje (Bjorketorp), o 2013 m. – įmonė "Gaschema Finland" Suomijoje (Vantaa). Šios Skandinavijoje įsteigtos gamybos įmonės gamina taršą mažinančius produktus karbamido tirpalo pagrindu. Pagrindiniai jų gaminami produktai yra "AdBlue" ir AUS-40. Strategiškai įvertinta, kad pervežti karbamido tirpalus į užsienio klientų rinkas yra brangiau, nei produktus pagaminti vietoje.

"Mūsų verslas techninių dujų versle konkuruoja su stambiomis pasaulinėmis, o pramonės chemijos versle – europinėmis įmonėmis. Pagrindinis mūsų pranašumas yra vietinė gamyba ir greitas pristatymas, nes pačių produktų kokybė bei klientų aptarnavimo lygis yra nusistovėję ir visi tiekėjai siūlo daugmaž tą patį", – pastebėjo V.Vareika.

Per 2004–2018 m. laikotarpį "Gaschemos" apyvarta išaugo nuo 1 mln. iki 24 mln. eurų. Šiuos metus planuojama užbaigti su dar didesne apyvarta – 27 mln. eurų. Šiuo metu įmonėje dirba 121 darbuotojas.

Aprūpina bemaž visą pramonę

Išlaikyti augančią apyvartą leidžia ne tik plečiamas "Gaschemos" asortimentas, bet ir tai, kad siūlomus produktus naudoja daugelis šalies pramonės šakų.

Oro (arba pramoninės, techninės, industrinės) dujos, t.y. deguonis, angliarūgštė, azotas, argonas ir jų mišiniai, yra labai plačiai naudojamos pačiose įvairiausiose pramonės šakose, daugiausia – trąšų ir kitose chemijos pramonės įmonėse, medicinoje ir farmacijoje, vaisvandenių ir gazuotų gėrimų gamyboje, maisto pramonėje maisto produktams pakuoti, metalų pjovimo, suvirinimo ir apdirbimo pramonėje, įvairių elektros ir elektronikos priemonių gamyboje, transporto ir aviacijos pramonėje, stiklo ir medienos apdirbimo pramonėje, žuvivaisos, vandens valymo įmonėse, pramogų sektoriuje ir daugelyje kt. pramonės šakų.

Įmonės siūlomas karbamido tirpalas "AZO AdBlue" naudojamas dyzelinių automobilių išmetamųjų dujų NOx taršai mažinti. Didžiausi klientai yra pervežimo verslu užsiimančios įmonės, savo produkciją išvežiojančios įmonės ir kuro degalinės, taip pat aptarnaujami ūkininkai, miškų urėdijos, statybos ir kitos įmonės, kurios turi dyzeliu varomą specializuotą transportą. Būtent "AZO AdBlue" pardavimas įmonei generuoja daugiausia pajamų.

AUS40 ir kiti koncentracijos karbamido tirpalai plačiai naudojami energetikos pramonėje, termofikacijos elektrinėse, pramoninėse katilinėse, atliekų perdirbimo gamyklose, cemento krosnyse, laivybos sektoriuje.

Ne tik dujas, bet ir sausąjį ledą tiekianti įmonė taip pat prisideda prie Kauno hidroelektrinės ir kitų įmonių įrenginių valymo. Kriogeninio valymo su sausuoju ledu metu, nepažeidžiant paviršiaus, nuvalomi teršalai, kurių įprastos valymo medžiagos neįveikia.

Ateitis pranašauja augimą

Stebint pasaulines tendencijas, prognozuojama, kad pramoninės chemijos verslas ir toliau sėkmingai augs – po 10–15 proc. kasmet, priklausomai nuo pardavimo rinkos.

"Griežtėjantys aplinkosaugos reikalavimai ir toliau skatins imtis ryžtingų veiksmų, užtikrinant gamtai ir žmogaus sveikatai kenksmingo smogo bei rūgščiojo lietaus susidarymo prevenciją. "AZO AdBlue" ir "AZO NOX" cheminių produktų grupės yra skirtos sumažinti kenksmingų dalelių – azoto oksidų išsiskyrimą į atmosferą, vykstant degimo procesui", – pasakojo "Gaschemos" generalinis direktorius V.Vareika

Techninių dujų verslas yra nusistovėjęs, tad prognozuojama, kad pardavimo apimtys augs rinkos augimo tempais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių