Ekologinis žygis Lampėdžiuose – vos su dviem savanoriais

Nors Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras apie ekologinį žygį Lampėdžiuose paskelbė daugiau nei prieš dvi savaites, kauniečiai į kvietimą reagavo vangiai.

Šeštadienio vidudienį šalia medinės pirties ir čia pat įsikūrusio laipynių parko trypčiojo vos penki žmonės. Keturi jų – biuro darbuotojai.

„Matyt kauniečius labiau sugundė paroda „Žalgirio“ arenoje. Nieko nepadarysi – kiekvienas renkasi pats, – nepaisant visiško fiasko, ūpo nestokojo visuomenės sveikatos specialistė Iveta Kučinskaitė. – Pavasarį tokios pat akcijos metu mūsų buvo beveik 80. Tąkart surinkome kone pusę tonos šiukšlių. Žinoma, šį kartą tokio paties skaičiaus nepasieksime, tačiau bent šiek tiek pagražinsime pakrantes.“

Laikrodžiui skelbiant vidudienį, komanda sulaukė dar dviejų rankų pastiprinimo – Kaune gyvenanti alytiškė Karolina šeštadienio popietę nusprendė skirti prasmingai veiklai, o ne tinginystei.

Panašiose akcijose ne kartą dalyvavusi studentė įsitikinusi, kad tvarkyti aplinką reikia bent kelis kartus per metus, o rudenį dar intensyviau nei pavasarį.

Dauguma galvoja, kad nutirpus sniegui išlenda šiukšlės, kurias reikia surinkti prieš vasarą. Tačiau ar kas nors pagalvoja, kiek jų lieka po vasaros?

„Dauguma galvoja, kad nutirpus sniegui išlenda šiukšlės, kurias reikia surinkti prieš vasarą. Tačiau ar kas nors pagalvoja, kiek jų lieka po vasaros?“, – apie ydingus kauniečių įpročius kalbėjo Karolina. Jai antrino ir I.Kučinskaitė. Visuomenės sveikatos specialistė apgailestavo, kad vis dar atsiranda miestiečių, kurie ramia sąžine ant žemės meta tuščią sulčių pakuotę ar šiugždantį bulvių traškučių maišelį.

„Pavasarį kilogramais rinkome ne tik juos. Pakrantėse radome automobilių padangų ir kitų stambiagabaričių atliekų“, – apie netikėtus radinius kalbėjo I.Kučinskaitė.

Poilsiautojų išmėtytam „turtui“, švarintojų komanda šį kartą paruošė net kelis šiukšlių maišų ritinius, ant žemės išrikiavo dėžutes su skirtingo dydžio pirštinėmis, o į kuprines įsimetė termosus su karšta arbata. Tuo metu dalyviai turėjo pasirūpinti patogia avalyne, drabužiais ir užkanda.

„Jos prireiks, nes eisime apie 13 km ir truksime maždaug 3 val. Keturiose stotelėse paliksime surinktas šiukšles, kurias vėliau paims „Kauno švara“, o pusiaukelėje stabtelėsime pasistiprinti“, – žvelgdama dešiniau, į kitame krante įsikūrusį kempingą, žygio maršrutu ir planais dalijosi I.Kučinskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rožė

Rožė portretas
Talkininkė Karolina, būsima medikė, visai ne iš Alytaus. Ji gyvena Kauno mieste. Daugiau informacijos apie šią talką, dar ne vienas jaunas žmogus būtų sudalyvavęs. Manau, kad ši akcija buvo tik šiaip sau, dėl reklamos.

I.

I. portretas
Kodėl taip mažai informacijos apie rengiamą itin gražią akciją? Šaunuoliai! Manau, būtų daugiau dalyvaujančių, jei tik iš anksto žinotų kur kada ir kaip... Aš ir pati būčiau prisijungus prie tokios šaunios akcijos!

Anonimas

Anonimas portretas
Reklaminis triukas matosi.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių