26 metus Kaune gyvavęs sporto klubas užsidaro: santaupų neužteko, o deramos pagalbos nesulaukė

„Deja, santaupų neužteko, o ir deramos valstybės pagalbos nesulaukiau. Apmaudu, kad sveikatingumo sektorius Lietuvos valdžiai rūpi mažiausiai“, – apie 26-erius metus gyvavusio sporto klubo „Fankas“ uždarymą pranešė klubo vadovas ir įkūrėjas Andžej Michmel.

„Po 26-erių metų, kai jau „Fankas“ užaugo iki suaugusiojo statuso, deja, turim užverti duris. Atsiprašau už tai, kad nesugebėjau išsilaikyti šiomis COVID-19 sąlygomis. Labai gaila, kad sprendimą užsidaryti turėjau priimti ne savo noru. Tikrai stengiausi iki paskutinės minutės, neatleidau nė vieno darbuotojo, gelbėjau „Fanką“ savo asmeninėmis santaupomis. Deja, santaupų neužteko, o ir deramos valstybės pagalbos nesulaukiau. Apmaudu, kad sveikatingumo sektorius Lietuvos valdžiai rūpi mažiausiai“, – feisbuke antradienį rašė klubo vadovas ir įkūrėjas. 

Tikrai stengiausi iki paskutinės minutės, neatleidau nė vieno darbuotojo, gelbėjau „Fanką“ savo asmeninėmis santaupomis.

A. Michmel dėkojo ir klubo lankytojams, ir darbuotojams. 

„Ačiū visiems nariams iki vieno, tik jūs buvote „Fanko“ didžiausi motyvatoriai visus 26 metus. Dėkoju mano trenerių ir personalo komandai – daugelis jūsų buvo visus 26 metus. Bet visus prisimenu su didžiausia pagarba ir meile. Tikrai buvo visko – ir pykčių, ir nesutarimų – bet kiekvienas augome ir tobulėjome mokydamiesi iš savo klaidų. Nemeluosiu sakydamas, kad daugelis kolegų tapote mano antros šeimos dalimi. Ačiū! Bet „Fankas“, užvėręs duris, ieško lango, kurį būtų galima atverti. Ieškome patalpų, kur galėtume gal kukliau, bet ir toliau su ta pačia dvasia tęsti savo veiklą. Ir ta diena ateis, kai vėl susitiksime sporto salėje ir tarsime „ačiū, kad sugrįžai!“ – rašė A. Michmel.

Freepik.com nuotr.

Išleido 22 tūkst. eurų iš santaupų

Portalui kauno.diena.lt pašnekovas pasakojo, kad klubas duris jau užvėrė prieš kelias dienas. „Aš turiu iš šių patalpų išsikraustyti per tris savaites-mėnesį. Čia yra 30 tonų įrangos, o aš esu vienas, tad dirbu nuo ryto iki kito ryto. Sunku. Vėliau prašysiu ir draugų pagalbos, nes neturiu pinigų pasamdyti įmonę, kuri padėtų išsikraustyti“, – pasakojo vyras.

Jis atviras – per metus klubui iš santaupų jis skyrė 22 tūkstančius eurų. Vyras pasakojo, kad dar per pirmąjį karantiną pradėjo vesti grupines treniruotes internetu ir dabar būtent iš šios veiklos ir gyvena. Tai, anot vyro, dabar yra vienintelis jo pragyvenimo šaltinis. „Viską, ką uždirbau internetu, iki šiol išleidau padengti „Fanko“ skolas. Valdžia siūlė paimti paskolas nepalankiomis sąlygomis – tai būtų vienas bukiausių sprendimų. Aš sėdžiu skolose, o man dar siūlo imti paskolą, kad padengčiau skolas ir dar padidinti savo skolas. Tai – valdžios akibrokštas, gėda net apie tai kalbėti, – pasakojo A. Michmel, patikinęs, kad valstybės parama šiek tiek pavyko pasinaudoti. – Darbuotojams pavyko – jie gavo subsidijas – bet mes kalbame apie „Fanką“. Pats sporto klubas tai negavo subsidijų, o gavo vienkartines išmokas: pirmąjį karantiną – apie 500, antrąjį – apie 1000 eurų. Tačiau už nuomą reikia mokėti 2 tūkst., o mokesčiai bendrai – 2,5 tūkst. eurų mėnesiui. Pasidaviau.“

Aš sėdžiu skolose, o man dar siūlo imti paskolą, kad padengčiau skolas ir dar padidinti savo skolas.

Pasiteiravus, ar per šias dienas nesulaukė dominančių pasiūlymų, vyras tikino, kad šiuo metu persikelti į kitas patalpas pinigų neturėtų, o ir laiko dėl kraustymosi darbų – mažoka. 

Anot jo, šioje srityje dėl karantino suvaržymų situacija yra itin liūdna. „Trys kolegos Kaune jau užsidarė, vienas – ant ribos. Didelė dalis mažųjų sporto klubų žlunga“, – sakė A. Michmel, apgailestaujantis, kad valdžia deda mažai pastangų išsaugoti veiklos sritį, kuri prisideda prie žmonių geros savijautos ir sveikatos stiprinimo.

„Karantinų, manau, dar bus tikrai ne vienas. Žmonės serga, valgo nesveiką maistą, nesportuoja, jų imunitetas nusilpęs. Jų motyvacija dingusi. Bet kam atidaryt naują klubą, jei jis greitai bus priverstas užsidaryt“, – pasakojo vyras. 

Daugelis sporto entuziastų, sužinoję šią žinią, neslėpė liūdesio. „Graudu, kad valdžia nekreipia dėmesio į tai, kad sportas – sveikata“, – rašė internautė Rima.

Graudu, kad valdžia nekreipia dėmesio į tai, kad sportas – sveikata.

„Kai sveikata ir imuniteto stiprinimas turėtų būti svarbiausi, tai nustumiama į paskutinę vietą. Labai apmaudu. Aš asmeniškai nemačius labiau užsidegusio savu darbu trenerio kaip Andžej“, – antrino Monika.

„Turėtų paskiepyti visus žmones, lankančius sporto klubus. Ir sporto klubai išsilaikytų“, – teigė Erlandas.

„Nestandartinės situacijos kviečia kurti naujas galimybes ir idėjas. Tikiu, kad pačiam tikrai kils daug minčių ir visa veikla patirs kokybišką šuolį į priekį. To ir linkiu!“ – linkėjo Loreta.

Vyriausybė nuo praėjusių metų lapkričio 7 dienos sporto klubams uždraudė teikti paslaugas. Nuo šių metų kovo mėnesio leidžiama sporto, laisvalaikio ir pramogų paslaugas teikti atvirose erdvėse, tačiau vienu metu jos turi būti teikiamos ne daugiau kaip 5 asmenims, išskyrus dviejų šeimų ir (ar) dviejų namų ūkių narius. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

balzebubas

balzebubas portretas
ot tragedija , vietoj jo kiti ateis... tuščia vieta ilgai nebūna...

Viol

Viol portretas
labai labai nuostabus sporto klubas ir Andžej, jo vadovas, linkiu, kad viskas atsistatytų ir grįžtų į normalų gyvenimą

Paskutiniam idiotui

Paskutiniam idiotui portretas
Tokius raginimus gali skleisti tik idiotas. Jei gyvenime nesi sukūręs jokio verslo tai tau bepigu kažką sapnuose ir uždarinėti. Nes sukurti verslą reikia turėti smegenų, o ne košės galvoje. O pas tave matyt ten jos apstu. Valdžia, tiek ana tiek šitą turi išlaviruoti mūsų šalį iš šios pandemijos, o gero sprendimo visiems nėra. Bet teigti, kad valdžia nori specialiai sužlugdyti gali tik idiotas... arba koks ruskiu trolis kuriam bele pakirsinti liaudį.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių