Daugiau programos „Kaunas 2022“ galimybių: pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su „Akropoliu“

Liko visai nedaug iki to laiko, kai Kaunas taps Europos kultūros sostine. Siekiant užtikrinti sklandesnį programos įgyvendinimą ir pakviesti žmones į daugiau erdvių, pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su Kauno „Akropoliu“.

Vietos verslų parama

„Kaunas 2022“ vadovė Virginija Vitkienė tikino, kad įgyvendinant didelę „Kaunas – Europos kultūros sostinė“ programą reikia ieškoti vietos verslų ir turėti kuo daugiau partnerių. Ji džiaugėsi, kad į partnerių gretas įsitraukia ir „Akropolis“.

„Tapo graži tradicija Europoje, kad vietos verslai taip pat gauna naudą iš kultūros sostinės paskatinto turizmo, miesto įvaizdžio gerinimo. Jie kartu padeda sukurti bendrą atmosferą. Mes įvairiomis priemonėmis kviečiame verslus prisijungti prie šio projekto ir kartu taip tapti Europos kultūros sostinės savininkais“, – kalbėjo V.Vitkienė.

Virginija Vitkienė/Justinos Lasauskaitės nuotr.

Kauno „Akropolis“ įsikūręs patogioje vietoje, yra lankomas žmonių, tad ir kitąmet čia numatyta vykdyti dalį Europos kultūros sostinės renginių.

Vietos verslai taip pat gauna naudą iš kultūros sostinės paskatinto turizmo, miesto įvaizdžio gerinimo.

„Ši vieta turi dideles prekybos ir laisvalaikio erdves, tad „Akropolis“ taps viena iš svarbių Kauno svečių zonų, kur žmonės susitiks, dalyvaus renginiuose. Mums džiugu, kad „Akropolis“ su tokiu atvirumu mus įleidžia į savo erdves, padeda skleisti informaciją bei prisideda finansiškai“, – apie pasirašytą bendradarbiavimo sutartį pasidžiaugė V.Vitkienė.

„Kartu su „Kaunas 2022“ komanda mus vienija bendras požiūris, kad visi kartu galime nuveikti daugiau, todėl visuomet džiaugiamės turėdami galimybę prisidėti prie miesto kultūrinės veiklos puoselėjimo. Dirbdami išvien jau ne kartą įsitikinome, kokią didelę reikšmę Kaunui turi kultūrinis gyvenimas, kuris miestui suteikia dar daugiau naujų spalvų, garsų ir gyvybės. Todėl su dideliu džiugesiu bei nekantrumu laukiame ir kitų metų, kuomet Kaunas oficialiai taps Europos kultūros sostine. Neabejojame, kad tvirtai žengdami į priekį kartu sukursime bei pasiūlysime daug kultūrai vertingų projektų, kurie puoš miestą ne vienerius metus“, – tikina Kauno „Akropolio“ valdytoja Brigita Kuodytė.

Brigita Kuodytė/Justinos Lasauskaitės nuotr.

Speciali instaliacija

Kauno rotušes aikštėje ir prie Kauno rajono savivaldybės jau yra laikrodis, skaičiuojantis laiką iki 2022-ųjų, kuomet Kaunui bus oficialiai suteiktas Europos kultūros sostinės titulas. Nuo šiol laikas iki didžiojo renginio pradžios bus skaičiuojamas ir „Akropolyje“.

Antrame prekybos centro aukšte įrengta speciali „Kaunas – Europos kultūros sostinė“ instaliacija, joje įkomponuotas ir atbuline data laiką skaičiuojantis laikrodis. Tad kiekvienas praeivis iš tolo galės matyti šį meno kūrinį, įsiamžinti bei atrasti savų prasmių, kokią naudą jiems teiks Europos kultūros sostinės titulas.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

„Pati instaliacija turėjo atspindėti visą „Kaunas – Europos kultūros sostinės“ augimą, bendradarbiavimą, kolektyviškumą. Nors idėjų turėjau visokių, galiausiai apsistojau ties medžiu, nes jis simbolizuoja visus išvardytus dalykus. Bet koks žiūrovas, pažiūrėjęs į medį, gali rasti labai daug simbolikos ir visos interpretacijos bus teisingos. Visada kažkokie kultūros ar meno pavyzdžiai yra daugiau paties žiūrovo atspindys, o ne autoriaus, kuris tai kūrė, tad kiekvienas tikrai atras savų matymų ir įsivaizdavimo, kas čia ir kodėl“, – kalbėjo meninę instaliaciją Kauno „Akropolyje“ sukūręs menininkas Tadas Černiauskas.

Laiko liko nedaug

Apie tai, kad iki 2022-ųjų liko visai nedaug išduoda ne tik specialūs laikrodžiai, bet ir pačios komandos užsidegimas, mat kuo labiau artėjama prie starto, tuo daugiau darbų tenka atlikti. V.Viktienė juokavo, kad net nėra laiko per daug jaudintis dėl sukurtos programos įgyvendinimo.

„Jau skaičiuojame dešimtimis festivalių, daugiau nei 40 įvairių premjerų, 60 parodų. Tai iš tiesų didžiulė programa, tad jauduliukui net nelabai yra laiko, jau planuojame ir atidarymą, kurio viena dalis kaip tik ir vyks „Akropolyje“ bei „Žalgirio“ arenoje. Dabar jaudulį sutramdo didelis darbų įkarštis ir visas organizacinis pasiruošimas“, – nurodė „Kaunas 2022“ vadovė.

Kol kas dar nėra aišku, kokia pandeminė situacija bus po pusmečio, tad nuspręsta rinktis nuosaikesnę programą, orientuojant ją į tai, kad gali būti kažkokių suvaržymų, tačiau viliamasi, kad kultūros įstaigos nebebus uždarytos.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

„Jei situacija dėl susirgimų išliks tokia pati, tai matome, kad ir dabar kultūros įstaigos veikia. Didelių grėsmių nematome, nebent atidarymo metu, jei vėl bus daug susirgimų, tada bus ribojamas žmonių skaičius, bet kiti renginiai, kurie yra programoje, jiems grėsmės neįvykti nėra, nes jie ir taip dėlioti, kad būtų saugiai lankomi“, – apie tai, kad „Kaunas – Europos kultūros sostinės“ programa yra pritaikyta prie galimų koronaviruso pandemijos apribojimų, kalbėjo V.Vitkienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių