Dariaus ir Girėno stadiono atidarymas: paskelbta pirmųjų varžybų data

Nors Dariaus ir Girėno stadionas jau kurį laiką pastatytas, tačiau oficialaus atidarymo dar nebuvo. Lietuvos futbolo federacija (LFF) skelbia, jog stadione vyks LFF taurės 2022 finalas. Laukia ir koncertinė programa.

Ilgai laukta akimirka – Kaune pradeda veikti Dariaus ir Girėno stadionas. Po kelių savaičių čia susirinks futbolo aistruoliai. Varžybų metu paaiškės ir pajėgiausia klubinio Lietuvos futbolo komanda.

„Noriu pasidžiaugti, kad tiek Kaunas, tiek visa Lietuva turi stadioną. Džiaugiamės, kad senasis stadionas atgimė naujai. Visi, kurie ateis į varžybas, galės atrasti begalę naujai sutvarkytų erdvių. Kaunas tampa žalesnis kiekvieną dieną ne tik parkais, bet ir sportui skirtais pastatais. Dabar auginsime ir futbolo, ne tik krepšinio, komandas“, – kalbėjo Visvaldas Matijošaitis

Visvaldas Matijošaitis/Justinos Lasauskaitės nuotr.

„Neeilinė spaudos konferencija. Tai labai laukta akimirka. Juokaujame, kad 30 metų statome ir griauname stadionus, bet pagaliau ir turime jį patį. Tikiu, kad mūsų rinktinė čia žais ne vienas varžybas. Minčių atidarymui buvo daug. Buvo siūlomi draugiškų varžybų variantai, tada svarstėme apie rinktinės varžybas. Galiausiai, priimtas sprendimas  – LFF finalas. Istoriškai nėra geresnės vietos, nei Kaune, nes futbolas šiemet švenčia 100-metį“, – kalbėjo LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

Edgaras Stankevičius/Justinos Lasauskaitės nuotr.

Jau aišku, kad spalio 16 dieną LFF taurės finale žais Vilniaus „Žalgirio“ komanda. Dėl kitos vietos varžosi Kauno rajono „Hegelmann“ ir Panevėžio komandos.

Organizatoriai nurodo, kad spalio 16 d. nuo 17 val. bus stadiono atidarymas, tada – finalo varžybos. Po jų laukia koncertinė programa.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

„Pirmą kartą futbolo istorijoje turėsime tokį atidarymą. Nuo trečiadienio prasideda bilietų platinimas“, – pridūrė E.Stankevičius.

Tikimasi, kad susidomėjimas futbolu bus ne tik atidarymo progai skirtose varžybose, bet jis nuolat augs, o Dariaus ir Girėno stadionas rinks pilnas tribūnas.

Kaunas tampa žalesnis kiekvieną dieną ne tik parkais, bet ir sportui skirtais pastatais.

„Ambicingas tikslas mums visiems. Tikiu, kad žmonės ateis pasižiūrėti rungtynių, koncerto. Be to, kai 30 metų Lietuva neturėjo stadiono, tikrai manau, kad žmonės ateis ir vėliau. Artimiausiu metu paaiškės tvarkaraštis, todėl numatoma, kad čia vyks penkios nacionalinės futbolo varžybos“, – spaudos konferencijoje kalbėjo LFF generalinis sekretorius.

Jau aišku, kad lapkričio 16 d. Dariaus ir Girėno stadione vyks Baltijos taurė. Tai bus pirmosios varžybos, kai naujame Kauno stadione žais nacionalinė futbolo komanda. Ji susitiks su Islandija. Jei Lietuva laimės, Kaune bus dar vienos nacionalinės rungtynės.

„A lyga finišuoja lapkritį. Manau, kad Kauno komanda čia taip pat norės žaisti. Taip pat bus „Supertaurė“, tikimės, kad būtent Kaune jos įvyks. Kadangi Dariaus ir Girėno stadione yra šildoma danga, futbolo sezonas tikrai bus gan ilgas“, – teigė E.Stankevičius.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Primename, kad oficialiai Dariaus ir Girėno stadionas užbaigtas praėjusį mėnesį. Čia įrengta 15 tūkst. vietų žiūrovams, šildoma ir automatiškai laistoma danga, ekranai, sutvarkytos tribūnos.

Vasaros viduryje Dariaus ir Girėno stadione svečiavęsis Europos futbolo federacijų asociacijos (UEFA) atstovas itin palankiai įvertino patogumus negalios paliestiems asmenims. Todėl čia galės vykti aukščiausio lygio varžybos.

Stadiono rekonstrukcija kainavo apie 43 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo

Jo portretas
ŠiKmašiu į savartyną...

>Ona

>Ona portretas
Ar tokiems, kaip tamsta, būna kada nors ,kas nors gerai?

?

? portretas
Kur Šimašius?
VISI KOMENTARAI 70

Galerijos

Daugiau straipsnių