Bendrijos pinigai išgaravo, liko tik didžiulės skolos

Gyvenimas be karšto vandens, tūkstantinės skolos už paslaugas ir aklagatvis, kurio neįveikia Chemijos gatvės daugiabučio gyventojai. Bendrijos pirmininkas ignoruoja jų prašymus pateikti dokumentus ir neatsako, kur išgaravo surinkti mokesčiai.

Neatitiko standartų

"Situacija yra tokia, kad dokumentų neturime ir nebežinome, nuo ko pradėti", – į sudėtingą padėtį atsidūrusių namo gyventojų padėtį nusakė vienas iš bendrijos valdybos narių Vytas Loda. Chemijos g. 9-asis daugiabutis yra buvęs bendrabutis.

Per bendrijos gyvavimo metus būta ir geresnių, ir prastesnių laikų, tačiau ir vėl ėmus pirmininkauti Virginijui Sedelskiui bendrija vis klimpo į skolas paslaugų tiekėjams.

"Jis nieko mums nesako. Kadangi sutartis su tiekėjais pasirašęs V.Sedelskis, jis ir gauna teismų nutartis. Mes net nežinojome, kad už skolas mums grasina nutraukti vandens tiekimą. Jau kokie trys mėnesiai gyvename be karšto vandens", – bėdas pasakojo prie namo susirinkęs būrys gyventojų.

Skolos auga

Viena namo gyventojų Birutė Pečiulaitienė čia atsikraustė prieš penkerius metus. "Kai pirkau butą, buvo pateikti visi reikiami dokumentai, kad jo pardavėjai neturi jokių skolų. Tačiau apie tai, kad bendrija yra įsiskolinusi, niekas net neužsiminė", – pasakojo B.Pečiulaitienė.

Moteris tvirtino pati sudariusi sutartis su paslaugų tiekėjais, gauna mokesčių lapelius, pagal juos moka mokesčius ir sau ramiai gyvena. Nei sudarant sutartis, nei kada nors vėliau niekas neužsiminė apie didžiules namo bendrijos skolas. "Nežinau, ar būčiau pirkusi šį butą, jei būčiau žinojusi apie tas skolas", – pareiškė B.Pečiulaitienė.

Pasak gyventojų, ir dabar kiekvienas butas atskirai nėra kam nors įsiskolinęs, tačiau bendrijos skolos įspūdingos. Žmonės guodėsi, kad bendrija, atstovaujama pirmininko V.Sedelskio, nuo 2010 m. nemoka mokesčių už šaltą vandenį, kuris naudojamas karštam vandeniui ruošti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Paslaptis

Paslaptis portretas
O Virgis jis cia sale garazuose irgi prisikolines ir apsivoges neisvieno zmogaus o dzipas stovi jo garaze uzdarytas rt kaip jus galejot pijoka pirminiku nusmadyt ateina cia i garazus geria is kitu o pats niekad nesugeba atsinest kiek isidarbina tiek ismeta ji arba apsivoge arba girtas ateina

SKAIDRA

SKAIDRA portretas
gyventojai rvarekingai mokejo o jei ras pirmininkas pasisavono piniguds tai jis ir kaltas bet ne gyventojai mes mokam paSLAIUGAS PASTE O KUR TIE PINIGAI TOLISAIU KELIAUJA NE MUSU REIKLSALAS SUMOKETA IR NIEKAS NEGALI REIKALAUT KAD GYVENTOJAI ATSAKYTRU UZ TOLESNE PINIGU KELIONE KAZKOKIA NESAMONE

Jis

Jis portretas
Taip jiem ir reikia kaimiečiam, kurie susikūrė kolchoza. Iš kolchozų visi suvažiave , tai kitaip ir nemoka gyvent, kaip tik kolchoze. Ko norėjo, tą ir turi dabar. Ir tegu moka tas milžiniskas skolas, niekur nedings.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių