Bėgimo varžybose startavo 400 sportininkų

  • Teksto dydis:

Neseniai Zapyškis vėl tapo sporto ir aktyvumo centru – čia jau penktą kartą vyko olimpiečio Kęstučio Orento ir Kauno rajono mero Valerijaus Makūno taurės bėgimo varžybos, kasmet suburiančios šimtus jaunųjų bėgikų iš įvairių Kauno rajono miestų, miestelių ir visos Lietuvos.

Šiais metais į bėgimo trasą stojo apie 400 sportininkų, kurių amžius svyravo nuo pradinukų iki vyresnių moksleivių. Vicemeras Paulius Visockas, paskelbęs varžybų atidarymą, džiaugėsi, kad šis bėgimas tapo ne tik sporto renginiu, bet ir svarbia bendruomenės švente, kuri kasmet suburia tiek daug jaunųjų bėgikų. „Ši vieta jau seniai tapo aktyvaus laisvalaikio zona – čia ne tik dviračių takai, bet ir vandens pramogos, kurios vis daugiau žmonių kviečia į šią nuostabią Kauno rajono vietą“, – sakė vicemeras.

Bėgimo varžybose buvo sukurta puiki atmosfera, kurią palaikė ne tik sportininkų artimieji, bet ir draugai, mokytojai. Varžybų trasose buvo girdėti garsūs plojimai ir palaikymo šūksniai, kurie skatino bėgikus siekti geriausių rezultatų.

Po intensyvių varžybų kiekvienos amžiaus grupės nugalėtojai ir prizininkai buvo apdovanoti Lengvosios atletikos asociacijos rėmėjo „Stiklita“ pagamintais prizais ir medaliais. Specialūs apdovanojimai buvo įteikti ir gausiausiai varžybų komandai – Raudondvario A. ir A. Kriauzų pradinės mokyklos vaikams. Jų buvo net 69!

Visiems bėgikams nuo Kauno rajono savivaldybės gavo dovanų – marškinėlius, su kuriais pasipuošę dalyvavo bėgime. Tai ne tik simbolinis gestas, bet ir savivaldybės noras skatinti jaunimą aktyviai leisti laisvalaikį ir stiprinti sveikatą.

Kęstutis Orentas, legendinis Lietuvos bėgikas, įsitikinęs, kad Lietuvoje auga daug talentingų sportininkų, kurie ateityje gali pasiekti olimpinių aukštumų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių