Apsipirkti šventėms – ir paskutinę minutę

Kūčių, Kalėdų esmė yra bendravimas, laikas su pačiais artimiausiais žmonėmis, bet kaip gi be dovanų, be gausiai vaišėmis nukloto stalo? Tuo kai kurie kauniečiai rūpinosi vos ne paskutinę minutę.

Ūkininkų turgelis prie Kauno pilies apie 11 val. nebuvo tuščias, bet ir ne sausakimšas. Vieni atėjo tikslingai, žinodami, ko reikia, kiti dairėsi, gal kils idėjų, ką įdomesnio padėti ant Kūčių ar Kalėdų stalo.

„Tie, kurie prekes užsisakė iš anksto, atėjo. Jų buvo daugiau nei pernai. Bet šiaip užsukusiųjų tikėjomės daugiau“, – sakė „Naturalia ūkio“ iš Šilutės darbuotojas Aurimas Jokubauskas, prekiavęs ėriena, jautiena, veršiena, kiauliena, triušiena, kalakutiena.

Paklaustas, ar šiemet žmonės prieš šventes skaičiuoja, leisdami pinigus, sakė, kad žmonės perka geriau mažiau, bet kokybiškesnę mėsą, kuri yra brangesnė. Sulaukia ir klausimų, kaip gaminti. Ką rekomenduoja? „Skanaus patiekalo pagrindas – gera mėsa“, – pagrindinis pašnekovo patarimas.

„Liofilizuoti smidrai tinka ir sau, ir dovanai. Išlieka visi vitaminai. Alternatyva sveikam užkandžiui“, – šeštadienį pirkėjams, smalsavusiems, ką siūlo, pasakojo su vyru Prienuose ūkininkaujanti Reda Barisienė. 

Pasukus į kitą turgelio pusę dėmesį patraukė didelė eilė, nusidriekusi nuo duonos kepėjų prekystalio. „Čia jau nedidelė eilė“, – replikavo „Jūratės duonos“ atstovai.

Vienas pirkėjų, stovėjęs eilėje, kai pasiteiravome, kodėl būtent čia laukia apsipirkti, nedaugžodžiavo: „Toks įsakymas“. Leido suprasti, kad toks šeimininkės pageidavimas. Jos nurodymas netrukus buvo įvykdytas.

Kai kuriuos domino ne maistas, o gėlės. Tulpių glėbį nusipirkęs vyras iš karto pasuko automobilio link.

Prekybos centro „Akropolis“ stovėjimo aikštelė buvo pilnutėlė, tačiau viduje apsieita be pirkėjų grūsčių. „Žiūrėk, žmonių ne tiek jau ir daug – kaip eilinę dieną“, – įvertino srautus viena iš perpiet apsipirkti atvykusių porų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių