Apdovanotos Kauno miestui nusipelniusios moterys

Jau devintus metus iš eilės Kauno politikių klubas „Milda“ ir „Kauno diena“ surengė labiausiai nusipelniusių Kauno miestui moterų apdovanojimus. Šiais metais prie šventės organizavimo prisidėjo ir kitas Kauno moterų klubas, „Ad Astra“. 

2011-ieji buvo skirti pagerbti geriausias aukštųjų mokyklų dėstytojas ir visuomenės veikėjas. Organizatorių teigimu, nevalia užmiršti, kad tai, kaip studentas įsitvirtins aukštosios mokyklos suole, kokias žinias gaus ir ar mokės jas pritaikyti savo darbinėje veikloje, priklauso ir nuo dėstytojo įdėto darbo bei širdies. 

Vakarą vedė poetė ir Seimo narė Dalia Teišerskytė. Renginyje grojo Kauno J.Gruodžio konservatorijos styginių orkestras (vadovė Kristina Domarkienė). Dizainerė Liubovė Čaplikienė specialiai šiam renginiui sukūrė naują kolekciją „Pelenė“. Svečių laukė staigmena – vieno kąsnio didžkukuliai, kuriuos pagamino cepelinų karalienė Inga Budrienė. 

Pasak  „Mildos“ klubo prezidentės Žanetos Simanavičienės, neužtenka vien tik jauną žmogų išleisti iš mokyklos suolo, reikia jį parengti ir gyvenimui, ir darbinei veiklai. Todėl simboliška, kad renginyje buvo pagerbtos ne tik dėstytojos, bet dalyvavo ir studentės, kurios sugalvojo įdomias verslo idėjas. 

Didžiausių plojimų susilaukė KTU Chemijos technologijos fakulteto studentės Jolitos Mickevičiūtės ir Vitos Blažaitytės verslo idėja „Padangų perdirbimas“ (dėstytoja Jurgita Bruneckienė). Taip pat įdomi buvo KTU Dizaino ir technologijų fakulteto studentės Agnės Antanavičiūtės verslo idėja „Gamtos tekstilė“ (dėstytoja Aldona Markauskienė). 

Gražių žodžių sulaukė Sigita Paškevičienė (Kauno kolegija, Sveikatos priežiūros fakulteto lektorė), kuri buvo nominuota už savo labdaringus projektus: Kauno klinikose neišnešiuotų kūdikių palatų įrengimą, kūdikių globos namų vaikų krykštynų organiazavimą, nemokamą odontologinę pagalbą senjorams. Anželika Raškauskienė (Aleksandro Stulginskio universiteto Miškų ir ekologijos fakulteto docentė) buvo nominuota už paskaitų ekologine tematika skaitymą ūkininkams ir moksleiviams visoje Lietuvoje, sveikos mitybos idėjų skleidimą. „Kauno diena“ nominavo Virginiją Jurėnienę (VU Kauno humanitarinio fakulteto docentė), kuriai ir buvo įteikta metinė „Kauno dienos“ prenumerata. Virginija Jurėnienė žinoma savo pagalba moterų nevyriausybinėms organizacijoms.

Per renginį buvo organizuojamas aukcionas,  kurio tikslas buvo padėti įgyvendinti Kauno klinikų neonatologijos klinikos medikų svajonę – nupirkti funkcinę dvynių lovelę, skirtą dvynukams ir trynukams. Lovelė padės medikams suteikti trapiems mažyliams geresnę priežiūrą, o mažieji broliukai ir sesutės galės sveikti neatskirti vienas nuo kito. 

Labai aktyviai aukcione dalyvavo Seimo narys Vidas Gedvilas, kuris skyrė nemažą sumą paveikslams ir papuošalams įsigyti. Padedant šypsenai ir šiltiems žodžiams Seimo narė D.Teišerskytė ir dabartinė „Mildos“ klubo prezidentė Ž.Simanavičienė sugebėjo parduoti visus paveikslus ir papuošalus, skirtus aukcionui. Kauniečiai labai norėjo, kad nelaiku gimę dvynukai ir trynukai turėtų savo funkcinę lovelę. 

Susirinkęs gausus būrys svečių namo išėjo džiugia nuotaika: padarytas dar vienas geras darbas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Savi

Savi portretas
Savus apdovanojo

sidi

sidi portretas
O patackis motera patapo?

remis

remis portretas
man nieks nepranese,buciau savo nauja vibratoriu kolekcija pristates...abidna
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių