Akcijos „Darom“ talkininkų Kaune nepagausėjo

Šeštadienį į tradicinę aplinkos švarinimo akciją „Darom“ kauniečiai rinkosi ne taip gausiai, kaip anksčiau, tačiau iš žolės ir krūmų buvo ištraukta tonos butelių, pakuočių, padangų, kitų atliekų.

Spėjama, kad koją kišo oro sąlygos. Vienas iš akcijos „Darom“ organizatorių Kaune Evaldas Makrickas pasakojo, kad kai kurie žadėjusieji dalyvauti gamtos švarinime dėl Kauną palaisčiusio lietaus neatvyko, tačiau nemažai savanorių drėgmės nepabūgo.

Žmonėms buvo duodamos darbo pirštinės ir specialūs maišai šiukšlėms, tad reikėjo tik atvykti. Entuziastingai šiukšles rinko ir suaugusieji, ir vaikai. Vienuolikametis Martynas Baltrušis rinkdamas šiukšles prie Lampėdžių karjero prisipažino, kad anksčiau ir pats nesusimąstydamas numesdavo popierėlį ar kitą šiukšlę. Tačiau švarindamas kitų žmonių užterštą gamtą, jaunasis akcijos dalyvis prisiekė – pats niekada nebeterš gamtos.

Prie Lampėdžių karjero plušusi „Darom“ komandos narė Aušra Lukošienė tvirtino, kad oro sąlygos darbui buvo puikios – linojo ne ištisai, nebuvo per karšta. Be to, buvo mažiau poilsiautojų, tad nereikėjo „nardyti“ tarp žmonių. Ankstesnių metų patirtis rodo, kad tie, kurie mėgaujasi gamtos teikiamais malonumais, vangiai persiorientuoja į šiukšlių rinkėjus.

„Žmonėms lengviau šiukšlinti, nei rinkti. Nespėji surinkti, vėl iš naujo meta“, - apgailestavo moteris. Vis tik ji viliasi, kad akcijos „Darom“ pavyzdys ir surinktų šiukšlių kiekis žmones paakins nustoti teršti gamtą, kurioje jie patys nori būti.


Šiame straipsnyje: Daromtalkakaunas

NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
prie ko cia tas lietus? gal paprasciausiai kiekvienais metais zmones samoningeja ir atsiranda vis maziau kvailiu, kurie tvarkytu kitu paliktas siuskles?

WWW

WWW portretas
Darom ant puoduko. Socializmas baigėsi ir už viską reikia mokėti. Tam yra mokesčiai, kuriuos mokame už šiūkšlių išvežimą ne tik iš butų.Durnelių laikai baigėsi - lai susirenka visi pilvoti ir renka šiūkšles.

Algis

Algis portretas
tu tikras Vingiu Jonas tinginiu pantis.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių