Akademijoje – senjorų mokslo metų pradžia

Daugelis senjorų žino, kad Kaune veikia kelios pagyvenusių žmonių organizacijos, o šių metų pavasarį entuziastai įsteigė dar vieną – S.Lozoraičio senjorų akademiją.

"Kasmet auga senjorų skaičius, o jų tęstinis mokymasis, turiningas gyvenimas, sveika gyvensena rūpi tik kelioms organizacijoms. Todėl mes, siekdami užpildyti šią nišą, siūlome senjorams daug vertingo ir įdomaus jų gyvenime. Mūsų akademija, kuri jau turi apie 300 klausytojų, šiais mokslo metais siūlo daugybę užsiėmimų sveikatos ir fizinio aktyvumo, dvasinės kultūros ir tikybos, informacinių technologijų bei kitomis temomis. Mūsų klausytojai gilinsis žinias augalininkystės ir gyvūnijos, bitininkystės, dailės terapijos, etnokultūros, floristikos, siuvimo, mezgimo, fotografijos ir užsienio kalbų srityse, turime veiklos pasiūlymų kurtiesiems, akliesiems bei silpnaregiams", – aiškino akademijos rektorius dr. Vidmantas Budrys, kartu vadovaujantis ir Politikos mokslų, diplomatijos ir teisės fakultetui.

Daugumą užsiėmimų šioje akademijoje ves žinomi šalies mokslininkai – prof. hab. dr. A.Kusta, prof. hab. dr. S.A.Urbienė, prof. dr. A.Eidukaitytė, prof. hab. dr. L.Lukoševičius, prof. dr. V.Mackela, kun. A.Kazlauskas ir kt.

Anot Akademijos prorektorės Rimos Čepurnienės, kartu vadovaujančios Turizmo ir paveldo fakultetui, šis padalinys veikia jau pusmetį. Per prabėgusį laiką buvo surengta 31 ekskursija Kaune ir Lietuvoje. Devynios iš jų buvo nemokamos. "Kadangi penkiolika metų dirbu gide – kelionių vadove, esu tikra, kad kelionės ir ekskursijos – tai ne tik įspūdžiai, pažinimas, bet ir bendrystės ugdymas. Šiame fakultete dirba didelę patirtį turintys gidai, istorikai. Mūsų klausytojų pageidavimu įsteigėme Menų fakultetą. Įgyvendinsime ir kitus pasiūlymus, nes remiamės autoritetingais dėstytojais, kuriame, be paminėtų, yra daug žinomų asmenybių: prof. dr. A.Butkus, prof. dr. S.M.Lanza", – vardijo R.Čepurnienė.

Šiandien, rugsėjo 30 d., 16 val. S.Lozoraičio senjorų akademija kviečia vyresnio amžiaus kauniečius į "Girstučio" rūmus – į oficialų naujų akademijos mokslų metų atidarymą, kurį lydės nuotaikingas koncertas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Egle

Egle portretas
Kodel per susirinkimą nepranešete,kad nario mokesti rikote iki gruodžio men,jug visur mokama uz metus.Būkit garbingi vadovai,jei jau universitetą pavadinote Stasio Lozoraičio vardu,tai nežeminkit jo vardo tokiais darbais.

aldona

aldona portretas
nesamonės

Maryte

Maryte portretas
Netiesa,ekskursijos buvo mokamos,kodel klaidinate,jei pasivadinot Stasio Lazoraičio vardu,tai reikia būti garbingais.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių