Surenk vasaros šventę kolektyvui iki 30 žmonių: viskas lengviau, nei atrodo

  • Teksto dydis:

Vasara – švenčių metas. Tiek mažos, tiek didelės įmonės organizuoja renginius, kuriuose poilsio nusipelnę darbuotojai gali atsipūsti, pabendrauti neformalioje aplinkoje, sutvirtinti tarpusavio ryšius. Kaip įsimintiną susibūrimą suorganizuoti itin lengvai?

Kol didelius kolektyvus turinčios įmonės dažniausiai samdo renginių organizatorius, mažesnieji neretai sukasi patys. Planavimas gali atrodyti sudėtingas ir reikalaujantis daugybės laiko, tačiau, pasinaudodami šiais patarimais, kardinaliai pakeisite savo nuomonę!

Nuo ko pradėti?

Pradėti reikėtų nuo biudžeto planavimo ir atsakyti į kelis esminius klausimus – kur norite švęsti, kaip ten nuvyksite, ar šventė bus su nakvyne ir kaip skubiai jos norite?

Atsakę į šiuos klausimus, išsirinkite tinkamiausią sodybą. Jų pasiūla internete – didžiulė, todėl nesunkiai pritaikysite pagal visus savo poreikius – vietą, dydį ir t.t.

Antras svarbus žingsnis – maistas. Šiuo atveju lengviau, kai kolektyvas nedidelis. Tačiau šiandien ir didelių kolektyvų norai nesunkiai išpildomi. Beveik kiekvienos maisto rūšies gamintojai gali atvykti į jūsų šventę su vagonėliu ir viską pagaminti vietoje! Nesvarbu, ar mėgstate fish and chips, mėsainius, veganišką maistą, – visi gamintojai pasiruošę jums padėti. Pastaruoju metu itin išpopuliarėjo restoranų šefų išvykos su specialiomis lauko kepsninėmis – maisto ruošimas tampa savotiška pramoga.

Jei neturite specifinių maisto pageidavimų, visuomet galite kreiptis į sodybos savininkus. Jie tikrai žinos maitinimo paslaugų tiekėjų, įsikūrusių netoli sodybos.

Pagalvokite apie užkandžius ir alkoholį. Neretai įmonės tuo pasirūpinti prašo kolektyvo. Jei kolektyvas sutaria, ko norės, galima kreiptis į jau minėtus maisto paslaugų tiekėjus. Jei norite kiek šventiškesnio pateikimo, jums gali padėti atvykstantys barmenai.

Svarbiausia – pramogos

Pasirūpinus vieta, maistu ir gėrimais, iškyla svarbiausias klausimas – ką šventės metu veikti? Žinoma, visuomet galima žaisti krepšinį, futbolą ir džiaugtis gera kompanija. Tačiau, nepraėjus nė keliems mėnesiams, tokia šventė kiekvieno dalyvio atmintyje susimaišys su daugybe gimtadienių, vestuvių ar krikštynų. Labiau pasiteisina išskirtinės, originalios pramogos.

Priešingai nei didelių švenčių metu, daugybės pramogų vienu metu nereikia. Kur kas geriau visam kolektyvui keliauti nuo vienos veiklos prie kitos, kartu jas atliekant, stebint ir palaikant vienam kitą. Visuomet smagu pasiskirstyti komandomis ir varžytis iki pat renginio pabaigos.

Organizatorių nuotr.

Kad planuoti būtų lengviau, siūlome išsamią renginio dienotvarkę:

Atvykimas į sodybą (11–12 val.)

Geriau atvykti anksčiau, nes kiekviename kolektyve yra mėgstančių vėluoti. Atvykus visiems šventės dalyviams, pasidėjus daiktus ir vaišinantis pirmaisiais gėrimais, visus supažindinkite su laukiančia programa.

Dalyvių supažindinimas su programa, pasiskirstymas komandomis (12.30 val.)

Pirmoji pramoga (13 val.)

Siūlome padaryti nedidelį komandinių varžybų turnyrą. Ypač smagu, kai tokių varžybų dar niekas nebandęs. Jei diena nelabai karšta, išbandykite futbolą pripučiamuose burbuluose, jei kolektyvas labiau azartiškas, – lankų kovą, kurios metu dalyviai šaudo iš lankų vieni į kitus. Nemokate šaudyti iš lanko? Paslaugų tiekėjai dažnai siūlo ir tiro, kuriame galima pasipraktikuoti šaudyti, opciją.

Tokios varžybos ne tik sujungia komandas, bet ir suteikia daug emocijų, išjudina dalyvius iš rytinio snaudulio ir visus įtraukia į tolesnes pramogas.

Antroji pramoga (14.30 val.)

Po pirmosios azartiškos pramogos puikiai tiks vandens kova. Seniai pasibaigė laikai, kai tai buvo tiesiog mėtymasis iš vandens balionėlių. Lietuviai sukūrė žaidimą, kuriame naudojami amerikietiški elektriniai „Spyra 2“ vandens ginklai – jie vandenį šauna kaip iš patrankos. Šiame žaidime specialūs taikiniai pritvirtinami prie žaidėjų galvų, o akis saugo stilingi akiniai nuo saulės. Tikslas – vandens srove peršauti taikinį virš oponento galvos greičiau, nei tai buvo padaryta tau. Tai neįtikėtino linksmumo pramoga, nepaliekanti abejingų karštomis dienomis.

Oras per prastas tokiai pramogai? Tuomet išmėginkite pripučiamų kubų lenktynes. Ši pramoga ne tik smagi dalyviams ir žiūrovams, bet ir pridengia galvas nuo lietaus.

Laikas pasistiprinti – pietūs (15.30 val.)

Kadangi vieni kolektyvo nariai labiau nori ilgiau pakramsnoti ir paplepėti, kiti labiau nori lėkti prie pramogų, po pietų puiku turėti lauko žaidimų. Milžiniška Jenga su užduotimis, Cornhole, mediniai labirintai ir panašios neįpareigojančios užduotys po pietų – kaip tik! Šie žaidimai trunka po kelias minutes, nereikalauja daug susikaupimo ir gali būti žaidžiami nepaleidžiant maisto ar gėrimų iš rankų.

Asmeninio pobūdžio pramogos (17 val.)

Pasistiprinus galima pereiti prie asmeninio pobūdžio užduočių. Komanda jai atlikti paskiria po asmenį į kiekvieną rungtį. Pavyzdžiui: taiklumo varžybos, sumo imtynės ir gladiatorių kova. Kiekvienoje iš šių rungčių savo komandai gali atstovauti po vieną narį. Šis kiek kitoks pramogų formatas didina šventės įspūdį ir suteikia naujų teigiamų emocijų.

Finalinės pramogos (18 val.)

Tai galėtų būti išsilaikymo ant rodeo buliaus varžybos, kuriose komandoms skiriami finaliniai taškai. Labai smagu savo jėgas išbandyti ir putų čiuožynių varžybose.

Organizatorių nuotr.

Nugalėtojų paskelbimas (18.30 val.)

Paskelbkite, kuri komanda nugalėjo, tačiau neabejokite – patenkinti bus visi. Tuo pramogos tikrai nesibaigė!

Paskelbus nugalėtojus, visi kviečiami į diskoteką putose, kuri karšto vasaros vakaro metu maloniai vėsina ir leidžia atsipalaiduoti prieš vakaro pramogas.

Kokia šventė be kubilo? (19.30 val.)

Persirengus po putų diskotekos, šventės dalyviai kviečiami į kubilus. SPA zona, sukurta iš karštų kubilų, yra sparčiai populiarėjanti naujiena šventėse. Nenorintiems turkštis, galima pasiūlyti žaisti beer pong tam skirtoje erdvėje su specialiais stalais.

Vėliau organizacijos nebereikia – kolektyvas puikiai jaučiasi ir be specialios programos. Kaip pasakytų daugelis, tikrasis vakarėlis dar tik prasideda! Jei sodybos viduje yra tam tinkama erdvė, būtinai išbandykite karaokė, kuri gali nenutilti iki ryto.

Kaip sutaupyti?

Kas sujungia visas šias pramogas? Dažnai tai būna vedėjas. Paprastas triukas sutaupyti tokiai šventei – visas pramogas užsisakyti iš vieno tiekėjo. Labai tikėtina, kad pramogų tiekėjas pasirūpins ir renginio vedimu, tai papildomai nieko nekainuos. Jei sodyba neturi geros garso įrangos, pramogų tiekėjai dažniausiai gali parūpinti ir šio inventoriaus.

O kas, jei lyja? Jei nesinori varžybų? Jei norisi absoliučiai unikalaus šventės formato? Kreipkitės į pramogų tiekėjus, jie visuomet gali pasiūlyti alternatyvų ar originalių sprendimų.

Griebkite kalendorių ir bėkite pas vadovą tartis dėl šventės datos! Rekomenduojame rinktis dienas nuo pirmadienio iki ketvirtadienio, nes šiomis dienomis kur kas didesnė tikimybė rasti laisvą sodybą, o paslaugų tiekėjai nesispyrios suteikti nuolaidą.

Geros šventės ir nepamirštamų įspūdžių!



NAUJAUSI KOMENTARAI

REKLAMA @@@@

REKLAMA @@@@ portretas
reklama........

>...

>... portretas
Jeigu tavo kolektyvas yra šiukšlių rūšaivimo sandėlys arba griovių kasimo uabėlis tai kur tau vargše žinot kokios būna tikros šventės padoriose įstaigose. Kad ir su alkoholiu

...

...  portretas
Visos įmonių šventės su alkoholiniu myžalu. Todėl vengiu tokių pramogų. Po to tik juokiesi iš kelių susitraumavusių , apsinuodijusių alkoholiu ir neišėjusių darban. O ir likusieji po tokių balių , pusę savaitės vaikšto kaip apmusyje. Laaaabai protingas vadovų žingsnis skatinti darbo produktyvumą.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių