Satyrinė agitacija pagal K. Binkio kūrybą

  • Teksto dydis:

Šmaikštusis „Lietuvos teatrų pavasario“ svečias Keistuolių teatras triukšmingai kviečia visus, išsiilgusius kandaus ir užkrečiančio lietuviško humoro, į siautulingai rimtą spektaklį „Raulas keliauninkas“.

Įkvėpti Kazio Binkio satyrinės poemos, žaismingo literatūros klasiko eiliavimo, pasitelkdami savąjį jaunatvišką polėkį, teatro jauniausiosios kartos aktoriai istoriją pasakoja šmaikščiai, žaismingai, beprotiškai energingai ir negailėdami gero žiupsnio sveikos ironijos.

Poetizuota Lietuvos kaimo bernioko Raulo, iškeliavusio ieškoti laimės į pačią Braziliją, istorija su netikėtais siužeto vingiais kiekvieną privers iki ašarų pasijuokti, susimąstyti apie amžinąją tiesą: kad ir kokia skalsi atrodytų duona svetur, savas kraštas – pats brangiausias. „Raulas keliauninkas“ – gera nuotaika net didžiausią bambeklį užkrečiantis spektaklis, skirtas kiekvienam – čia ir svetur gyvenančiam, teatru besibodinčiam ir jį mylinčiam, augančiam ir jau užaugusiam", – sako jo kūrėjai.

Daugkartinio Auksinio scenos kryžiaus laureato Aido Giniočio režisuotame spektaklyje vaidina Aistė Šeštokaitė, Diana Kamarauskaitė, Džiugas Širvys, Gintautas Ulmis, Lukas Auksoraitis, Lyja Maknavičiūtė


Kas? „Lietuvos teatrų pavasaris“. Keistuolių teatro spektaklis „Raulas keliauninkas“.

Kur? „Girstučio“ kultūros rūmuose.

Kada? Balandžio 9 d. 18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių