Prisikėlimo bazilikos terasoje – vasariškos muzikos vakarai

Įspūdinga Kauno panorama ir vasariškai gaivinantys muzikos garsai – tokį derinį siūlo Vasaros koncertai, vėl skambantys Kauno Kristaus Prisikėlimo bazilikos terasoje.

Iki rugpjūčio 13 d. ausiai ir akiai malonius vakarus žada dar keturi VšĮ Kauno religinės muzikos centro rengiami koncertai, kuriuose – bliuzas, lotynų muzikos ritmai, subtili lietuviška muzika ir prancūziškų dainų bei kino filmų melodijos.

Džiazas ir lindihopas

Sekmadienį startavęs koncertų ciklas skleidė tikrą vasarišką nuotaiką. Terasoje skambėjęs koncertas džiugino džiazo gerbėjus. Įspūdį kėlė ir muzika, ir susirinkęs būrelis lindihopo šokėjų, kurie šelmiškai sukosi priešais sėdinčius klausytojus.

"The Schwings Band" prisistato kaip vintažinio džiazo, svingo ir Naujojo Orleano džiazo ansamblis. Žinomo Lietuvos multiinstrumentalisto Remigijaus Rančio suburtame kolektyve taip pat groja Richardas Banys (klavišiniai), Denisas Murašovas (kontrabosas) ir Gediminas Stankevičius (mušamieji). Pats R.Rančys groja saksofonu ir atlieka vokalo partijas.

Įdomu, kad Vilniuje susibūręs kolektyvas gausesnį gerbėjų būrį turi ne Lietuvoje, o užsienyje: pagal muzikos platformos "Spotify" statistiką, "The Schwings Band" pagrindiniai klausytojai yra JAV, Vokietijos ir Italijos džiazo mylėtojai. Tarptautinę sėkmę liudija ne tik koncertinė geografija (Jungtinė Karalystė, Šveicarija, Vokietija, Ispanija, Graikija, Lenkija, Estija, Suomija, Rusija), bet ir įrašų populiarumas. 2019 m. grupė išleido albumus "Teisutis" ir "Fyodor", kurie muzikos įrašų platformoje "Bandcamp" tapo bestseleriais džiazo / svingo kategorijoje.

Sena ir nauja dermė

Šiandien, rugpjūčio 6 d., terasoje laukiami kosmopolitiškam skambesiui atviri melomanai. Bliuzas, rokas, kantri ir kiti stiliai susijungs Shermano Tano & "The Cross Band" koncerte.

Svečias iš Malaizijos S.Tanas garsėja kaip ypač stipraus ir savito balso savininkas bei multiinstrumentalistas. Bliuzą, soulą ir roką labiausiai pamėgęs atlikėjas yra laimėjęs daugybę Azijos konkursų, o pernai pelnė simpatijas ir Lietuvoje, LNK televizijos projekte "Finalo ketvertas".

Suvieniję skirtingas kultūrines patirtis Sh.Tanas ir „The Cross Band“ kurs spalvingą vasarišką nuotaiką.

Drauge su gitara grosiančiu S.Tanu scenoje pasirodys lietuvių multiinstrumentalistas Virgilijus Jutas ir perkusininkas Robertas Vilčinskas. V.Jutą publika pažįsta kaip jau 30 metų gyvuojančios grupės "Blues Makers" lyderį. Atlikėjas tarsi žmogus-orkestras valdo gitarą, vokalą, armonikėles, perkusiją. R.Vilčinskas yra stiliams itin atviras atlikėjas, grojantis džiazo, roko, pop-, bliuzo, bossa, latino, Karibų, pasaulio, klasikinę muziką.

S.Tano & "The Cross Band" pasirodyme originaliai derinami akustiniai instrumentai sukurs ypatingą skambesį, kuriame subtiliai dera vertinga sena ir šiandienos nauja.

Balso dumplės

Rytoj, rugpjūčio 7 d., "Vasaros koncertų" ciklą tęs balso ir akordeono duetas. Giedrius Prunskus (baritonas) ir Laimonas Salijus (akordeonas) pristatys programą "BalsoDumplės.LT".

Puikus G.Prunskaus baritonas ir L.Salijaus akordeonas atskleis Lietuvos kompozitorių muzikos žavesį.

Nors balso ir akordeono derinys daugeliui kelia asociacijas apie prancūzišką šansoną ar argentinietišką tango, šis duetas atskleis Lietuvos kompozitorių muzikos žavesį. Originaliai balsui ir fortepijonui daugiausia parašyti kūriniai koncerte atsiskleis šviežiomis spalvomis.

Tarpukario Kauno estrados ikonos Danieliaus Dolskio, lietuvių estradinės muzikos korifėjų Benjamino Gorbulskio ir Algimanto Raudonikio dainos, kompozitorių Giedriaus Kuprevičiaus, Juozo Gruodžio, Juozo Tallat-Kelpšos, Vidmanto Bartulio, Anatolijaus Šenderovo, Vytauto Barkausko, Antano Vanagaičio vokalinė kūryba – "BalsoDumplės.LT" kviečia naujai išgirsti tai, kas pažįstama, ir atrasti intriguojantį lietuvių muzikos pasaulį.

Pietų dvelksmas

Sekmadienio vakarą skambės ispaniški garsai. Gyvą, jausmingą, šokti kviečiančią muziką atliks tarptautinis kolektyvas "Sandra Carrillo & Los Rumberos".

Ausiai ir akiai malonius vakarus žada dar keturi koncertai, kuriuose – bliuzas, subtili lietuviška muzika, prancūziškų dainų, kino filmų melodijos.

Grupės vokalistė Sandra Carrillo jau keletą metų gyvena Vilniuje ir spėjo šį miestą pamilti, o savo šaknis ir toliau sėkmingai atskleidžia muzikoje. Pietietiškas temperamentas, šviesa, laisvė kalbėti širdies ir kūno kalba – visa tai įtaigiai skleidžia kiekvienas "Sandra Carrillo & Los Rumberos" pasirodymas. Profesionalių muzikantų kolektyvas bazilikos terasoje klausytojus išjudins klasikiniais ispaniškos muzikos žanrais: Katalonijos rumba, flamenko rumba, kopla, bolero, son.

Vasariškų koncertų ciklą vainikuos publikos mylimo gitaristo, vokalisto Chriso Ruebenso ir akordeono atlikėjo Nerijaus Bakulos pasirodymas. "Gaivus vasaros vakaras ir lengvas vasaros brizas, nunešantis neramias mintis tolyn", – taip savo koncertą apibūdina muzikantai. Paskutinių vasaros savaičių melancholiją koncertas išvaikys prancūzišku lengvumu dvelkiančia muzika.

C.Ruebensas ir N.Bakula leis bent mintimis pakeliauti į romantiškąją Prancūziją ir atliks žymiausias prancūziškas ir kino filmų dainas. Kompozitorių Nino Rota, Yanno Tierseno, šansono karalienės Edith Piaf, Joe Dassino ir kitų autorių muzika kviečia svajoti ir atsiduoti šviesioms mintims.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...,sveiki! MIELIEJI,SVEIKI! VAKAROJANT...,

...,sveiki! MIELIEJI,SVEIKI! VAKAROJANT..., portretas
jeigu norite but INTELIGENTAIS klausykit LRT KLASIKA...,jeigu neNORITE but INTELIGENTAIS klausykite KA NORITE...,pasiLEISKITE RADIJA...,gera MUZIKA eina per LRT KLASIKA...,MALONAUS VAKARO VISIEMS...M A L O N A U S... TASKAS
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių