Kauno pilies papėdėje – kvapą gniaužiantis akrobatinis pasirodymas

Vienas Kaunas – Europos kultūros sostinės įspūdingiausių renginių – akrobatai iš Prancūzijos „Cia Basinga“. Ant lyno vaikščiojančiai akrobatei prireikė ir pusšimčio kauniečių pagalbos, kurie turi laikyti lyną viso pasirodymo metu ir taip užtikrinti atlikėjos saugumą.

180 metrų lynas, ištiestas 10 metrų aukštyje ir akrobatė, savo meistrystę įrodanti be jokių saugos priemonių. Skamba neįtikėtinai? Tačiau tokį vaizdą galima išvysti prie Kauno pilies.

Čia persipina balansas ir disbalansas, drąsa ir baimė, jėga ir silpnumas. Šią emocijų puokštę kauniečiams dovanoja pasaulinio garso profesionalų iš Prancūzijos „Cie Basinga“ ir jų kuriamas reginys „Open lines“.

Įdomu tai, kad tam, jog pasirodymai įvyktų sklandžiai, buvo reikalinga net 50 asistentų komanda, kurie savo kūno svoriu prilaikytų lyną nuo siūbavimo. Tad ir Kauno pilies papėdėje prireikė savanorių komandos, kurie viso pasirodymo metu įtempę laikė lyną.

Esam sužavėti. Vietomis buvo baisu žiūrėti, nes atrodė, kad lynas pradėjo svyruoti.

Panašūs „Cie Basinga“ trupės šou jau rengti ir svetur – didžiuliame aukštyje lynai siūbavo Šveicarijoje, Čekijoje, Prancūzijoje ir kitose šalyse.

„Prie Kauno pilies akrobatė „Cia Basinga“ vaikšto lynu. Tai toks įspūdingas ir įdomus renginys, nes reikėjo surinkti apie 50 savanorių, kurie turi laikyti lyną. Tai yra toks bendras visų kauniečių ir svečių kuriamas pasirodymas, nes šie žmonės atsakingi už tai, kad akrobatė nenukristų“, – komentavo KEKS renginių kuratorė Greta Klimavičiūtė-Minkštimienė.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Šis kvapą gniaužantis šou pritraukė minią smalsuolių, kurie negailėjo gausių plojimų tada, kai akrobatė ant lyno šoko, atsisėdo ar padarė kitą triuką. Kai kurie negalėjo patikėti, ką akrobatė ketina daryti, tad sudėtingesnius pasirodymo elementus palydėjo šūksniais „Ką sau galvoji?“.

„Esam sužavėti. Vietomis buvo baisu žiūrėti, nes atrodė, kad lynas pradėjo svyruoti, o su lynu ir akrobatė“, – replikavo žiūrovai.

Muzika, akrobatinių elementų kupinas pasivaikščiojimas lynu ir aukščio bei oro sinergija lauks ir sekmadienį. Šou Kauno pilies prieigose prasidės 16 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.

. portretas
Lynas... MAKAKA

Jeigu

Jeigu portretas
cia kekso finaliniai renginiai, tai ka veike 5 metus?

Nematau

Nematau  portretas
Jokio kvapo gniauzimo ,be karties tegu pasivaiksto ,su lazda tik drasa ir visas mokejimas.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių