Kauno miesto simfoninis orkestras sugrįžta iš saviizoliacijos

Į Kauno valstybinį chorą liepos gale įsisukęs koronavirusas „grybštelėjo“ ir po tuo pačiu Valstybinės filharmonijos stogu reziduojantį Kauno miesto savivaldybės įsteigtą simfoninį orkestrą, susargdindamas vieną iš muzikantų. Tad visam orkestrui teko 14 dienų karantinuotis.

Darbą kolektyvas po saviizoliacijos atnaujina šį ketvirtadienį.

„Asmuo, kuris iš mūsų orkestro buvo infekuotas, laimei, neserga sunkia forma, tad tikimės, kad komplikacijų dėl COVID-19 užkrato nebus. Visi orkestro darbuotojai testuoti du kartus, – iš pradžių 4-5 dieną inkubacinio laikotarpio, paskui – po 14 saviizoliacijos dienų. Visų testų atsakymai buvo neigiami. O šiandien renkamės į pirmą repeticiją ir viliamės, kad toliau viskas bus gerai“, – ketvirtadienį Eltai sakė Kauno simfoninio orkestro vadovas Algimantas Treikauskas.

Algimantas Treikauskas/Eltos nuotr.

Jis pritaria rekomendacijoms patalpose naudoti kaukes ar kitokias apsaugines priemones. Pasak orkestro vadovo, mokslininkai, visame pasaulyje ieškantys, kaip geriau apsaugoti visuomenę nuo viruso plitimo, kaukes pripažįsta ir sako, kad jų dėvėjimas – žmonėms patikimiausias ir prieinamiausias apsisaugojimo būdas. Bet orkestre ne visi muzikantai gali kaukes naudoti, – tai tikrai neįmanoma grojantiems pučiamaisiais instrumentais. Todėl stengiamasi išlaikyti rekomenduojamus atstumus tarp žmonių, neretai mažinant orkestro sudėtį. Tačiau kasdienė kūrybinė veikla tęsiama, nes orkestro pasirodymų nekantriai laukia žiūrovai. Laukia jų ir patys muzikantai.

Pirmas koncertas, kuriame po karantinavimosi dalyvaus Kauno miesto simfoninis orkestras, vyks ateinantį penktadienį. Tai bus Pažaislio festivalio renginys. Paskui bus kiti trys orkestro koncertai (vienas jų – atkeltas), dalyvavimas Plungės, Tauragės festivaliuose bei kituose Lietuvos kultūroje reikšminguose muzikiniuose įvykiuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

MUMU

MUMU portretas
Ar SELO atvestas i KAUNA virusas dovana?Jei ne tegu moka uz apkrestus.

:D

:D portretas
Valio - Treikauskas pritaria kaukių nešiojimui
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių