Kaune skambės A. Lloydo Webberio „Requiem“

  • Teksto dydis:

Kauno miesto simfoninis orkestras ir „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ spalio 31 d. Žalgirio arenoje kviečia į įspūdingą koncertą, kuriame skambės vieno žinomiausių šiuolaikinių kompozitorių Andrew Lloyd Webber prestižiniu „Grammy“ muzikos apdovanojimu įvertintas „Requiem“.

Kartu su Kauno miesto simfoniniu orkestru publika išvys gausų būrį žinomų atlikėjų, tarp kurių svarbiausiose koncertų ir operos teatrų scenose pasirodantis tenoras Edgaras Montvidas, Ukrainos nacionalinės operos solistė Kseniya Bakhritdinova-Kravchuk, galingu skambesiu pasižymintis Kauno valstybinis choras bei Kauno berniukų ir jaunuolių choras „Varpelis“, diskanto partiją atliks muzikiniuose projektuose išgarsėjęs jaunasis solistas Teodoras Lipčius.

A. L. Webber „Requiem“ premjera įvyko 1985 metais Niujorke, kur pagrindines solo partijas atliko Plácido Domingo bei Sarah Brightman. Daugybės populiarių miuziklų autoriui tai buvo naujas iššūkis sukurti tradicinės klasikinės muzikos kūrinį. Šiame „Requiem“ susimaišo A. L. Webberio melodingas ir į populiariąją muziką orientuotas stilius su sudėtingesnėmis, įmantresnėmis ir kartais net griežtesnėmis formomis. 1986 m. A. L. Webber „Requiem“ laimėjo „Grammy“ apdovanojimą už geriausią šiuolaikinę klasikinę kompoziciją, o kūrinyje skambėjusi giesmė „Pie Jesu“ tapo pasauliniu hitu ir buvo įrašyta daugybės atlikėjų.

Bilietus platina www.medusa.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių