Į Kauną sugrįžta audiofestivalis „Banguoja“

  • Teksto dydis:

Antrus metus vyksiantis audiofestivalis „Banguoja“ kviečia į pirmąją pažintį su festivalio programa. Jau šį trečiadienį ir ketvirtadienį, Nepriklausomybės aikštėje Kaune vyksiančių naktinių perklausų po atviru dangumi metu bus galima išgirsti trumpametražius šių metų festivalio programos kūrinius. Jaukioje erdvėje miesto centre skambės tikros ir intymios istorijos apie mus supantį pasaulį, meilę, maištą ir patirtis kurių neįmanoma apibūdinti žodžiais.

Unikalios patirtys ir kūrėjai iš įvairių pasaulio kampelių

Pasak festivalio koordinatorės Juditos Ragauskaitės, audio dokumentika yra itin intymus žanras. Festivalio programoje pristatomi kūriniai yra jautrūs, drąsūs, aktualūs ir neretai labai asmeniški, todėl nepaprastai įtraukiantys.

Renginio metu Lietuvos ir užsienio kūrėjų audio darbai skambės lietuvių, anglų, suomių, ukrainiečių, prancūzų ir danų kalbomis. Jų klausytis renginio organizatoriai kvies per belaides ausines, stebint ant Mykolo Žilinsko dailės galerijos fasado tirpstančias vizualizacijas ir subtitrus lietuvių bei anglų kalbomis.

Skambės pripažinimą pelniusių ir kylančių garso menininkų Joyce de Badts ir Wederik de Backer, Axel Kacoutié, Suvi Tuuli Kataja, Nanna Hauge Kirstensen, Sarah Marshman, Stefan Muzyka, Bartsz Panek, Ana Teodora Popa, Adomo Zubės, Sayre Quevedo darbai.

Rugpjūtį naktinės festivalio kūrinių perklausos bus organizuojamos Vilniuje.

Apie festivalį

2022 m. rugpjūčio 16–28 d. audiofestivalis „Banguoja“ įvyks antrą kartą. Pirmojo Lietuvoje audio festivalio siekis – pristatyti ir populiarinti audio dokumentikos žanrą. Festivalio ašis – tarptautinė radijo dokumentikos ir tinklalaidžių programa, kurią sudaro keliolika kruopščiai atrinktų tarptautinių ir vietos menininkų audio kūrinių. Festivalyje pristatomas audio istorijas vienija žmogaus teisių temos, išskirtinė garso dizaino raiška. Festivalį lydės virtuali konferencija, skirta audio turinio kūrėjams ir norinčiais jais tapti, bei mentorystės programa, skirta pradedantiems kūrėjams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių