Autentiška
Vasaros receptas
3 dideli samčiai miltų,
1 didelis kiaušinis,
2 šaukštai aliejaus,
250 ml šilto vandens,
truputis tirpdyto sviesto,
maltų džiūvėsių,
obuolių,
cukraus, maišyto su cinamonu,
apie 125 ml pieno,
jei norima – šiek tiek razinų.
Tikro štrudelio receptas Austrijoje keliauja iš kartos į kartą, iškepti jį tobulą sudėtinga, tačiau bandyti išmokti verta. Iš miltų, kiaušinio, vandens ir aliejaus užminkyti tešlą, uždengtą palikti pusvalandžiui kambario temperatūroje.
Ant 1 kv. m drobelės paberti miltų, plonai iškočioti tešlą ir galiausiai ją ištampyti rankomis (mokantieji gali tai padaryti kaip picų kepėjai – sukdami ore). Jei ištampius tešlą lieką storesnis kraštas, jį geriausia nupjauti (vėliau galima panaudoti ). Tuomet ant tešlos sluoksniais tepti: ištirpdytą sviestą, truputį maltų džiūvėsėlių, skiltelėmis supjaustytus nuluptus obuolius, cukraus ir cinamono mišinį, paberti razinų. Pyragą suvynioti į vyniotinį – tai padaryti labai paprasta pakėlus vieną drobelės kraštą. Kaip pasagą sulenktą vyniotinį perkelti į ištirpdytu sviestu pateptą skardą ir kepti iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (geriausiai – įjungus ventiliatorių) apie 30 min. Praėjus 15 min. apšlakstyti pienu.
Iš nupjauto storesnio tešlos krašto senosios austrės iškopdavo sūrios užkandėlės. Iš tešlos iškočioti ploną blyną, trumpai apkepti orkaitėje apverčiant iš abiejų pusių, dar karštą aptepti sviestu, pabarstyti druska ir suvalgyti dar šiltą.
Naujausi komentarai