Makaronai su tofu Pereiti į pagrindinį turinį

Makaronai su tofu

2009-11-21 23:59 kauno.diena.lt inf.

Rudens receptas

Advento receptų atsiuntusi kaunietė Eleonora priminė ne tik apie netrukus prasidėsiantį susilaikymo metą, bet ir apie mėsos pakaitalą, kuriuo maitindamiesi nenuskriaustume savęs net ir paisydamo pasninko reikalavimų.

"Tofu – sūris iš sojos pupelių. Tai produktas ypač turtingas baltymų, priskiriamas prie lengvai virškinamų patiekalų", – priminė kaunietė, pati nepanorėjusi viešintis. Pagal amino rūgščių sudėtį artimas mėsai, neturintis cholesterolio, idealiai tinka besilaikantiesiems sveikos mitybos principų.

200–250 g tofu,

svogūno,

morkos,

pomidoro,

cukinijos,

žiedinio kopūsto ir brokolio.

Vietoj minėtų daržovių galima naudoti ir šaldytų daržovių rinkinius, skirtus kepti.

Svogūną ir morką susmulkinti ir pakepinti aliejuje. Įpilti pusę stiklinės sultinio ir sudėti likusias daržoves. Pipirų ir druskos berti pagal skonį ir viską troškinti 15 min. Po to sudėti tofu, pjaustytą kubeliais, išmaišyti ir dar troškinti 3–5 min. Į troškinį tinka dėti kelis šaukštus pomidorų padažo. Kaip garnyras tinka birūs ryžiai.

200 g makaronų,

200 g tofu,

30 g sviesto arba margarino,

100 g neriebios grietinėlės,

kieto tarkuoto fermentinio sūrio,

1–2 skiltelių česnako,

kelių šakelių petražolių.

Makaronus virti kelias minutes trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės. Nupilus vandenį į tą patį puodą sudėti kubeliais supjaustytą tofu sūrį, grietinėlę, druską, pipirus ir troškinti dar 3–5 min. Atskirai keptuvėje pakepinti susmulkintą česnaką su petražolėmis, kol česnakas įgaus vos auksinę spalvą, ir supilti į puodą su makaronais. Patiekti makaronus pabarsčius tarkuotu sūriu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų