Čempionatas įsuka aistrų sūkurį

Europos krepšinio čempionatas sirgalius verčia dažniau praverti lažybų punktų duris. Daugelis klaipėdiečių nusiteikę varžybas stebėti namuose ir baruose – į Lenkiją vykstantieji skaičiuojami ant pirštų.

Stato ir įspūdingas sumas

Bendrovės „Orakulas“ bukmekeris Dalius Laužadis tvirtino, kad klientų lažybų punktuose pastarosiomis dienomis padaugėjo maždaug dvigubai. „To ir tikėjomės. Esame tikri patriotai, tad negali būti nė kalbos, kad lietuviai nesirgtų už savo rinktinės sėkmę“, - kalbėjo D.Laužadis.

p>Visgi bukmekeris pripažino, kad dauguma besilažinančiųjų mano, kad čempionato auksas atiteks ispanams. Prognozuojama, kad lietuviai turėtų patekti į geriausiųjų ketvertuką. Sirgalių statomos sumos – nuo 50 iki kelių tūkstančių litų.

Beveik visi besilažinantieji bendrovės „Top Sport“ punktuose mano, kad Lietuvos rinktinės krepšininkai namo grįš su medaliais, tačiau aukso nesitiki.

Miestai „serga“ vieningai

Kieno pergale baigsis mūsų šalies ir Turkijos ekipų susirėmimas pirmadienį sirgaliai kol kas spėlioja nedrąsiai. „Top Sport“ direktoriaus Dainiaus Gulbino įsitikinimu, susidomėjimas lažybomis sekmadienį ir pirmadienį smarkiai išaugs.

Pašnekovas tvirtino, kad visų didžiųjų miestų sirgaliai yra vienodai azartiški: „Kai kalbama apie krepšinį, jokių skirtumų nebelieka. Nėra miesto, kuriame šis sportas būtų labiau mylimas – tai visų mūsų religija“.

Anot D.Gulbino, šiemet jau nebus kitų sportinių įvykių, kurie į lažybų punktus pritrauktų tiek žmonių, kiek Europos krepšinio čempionatas.

Kvies į „Čempionų terminalą“

Nors tautiečiai laiko sukryžiavę pirštus už rinktinės sėkmę, neatsidaro daug norinčiųjų vykti į Lenkiją ir ten palaikyti krepšininkus. Klaipėdoje įsikūrusių didžiųjų kelionių agentūrų atstovai aiškino, kad apie tokią galimybę teiravosi vos keli žmonės, tad nebūta rimto impulso organizuoti sirgalių autobusus.

Keli krepšinio fanai iš uostamiesčio kreipėsi į Kaune veikiančią kelionių agentūrą „Saitas“, kuri pardavinėjo bilietus į varžybas ir siūlė apgyvendinimo paslaugas. Kelionės autobusais sirgaliams nebuvo organizuojamos. „Saito“ darbuotojų įsitikinimu, nedidelius atstumus tautiečiai mieliau įveikia nuosavu transportu. Pasinaudoję minėtos kelionių agentūros paslaugomis į Europos krepšinio čempionatą išvyks apie 600 Lietuvos sirgalių.

Tuos, kurie neturės galimybių varžybas stebėti sausakimšose tribūnose, daugelis uostamiesčio barų žada svetingai priimti. Didžiausia azarto koncentracija numatoma Kruizinių laivų terminale – čia bus pastatyta erdvi palapinė, kurioje už krepšininkus prie milžiniškų ekranų galės sirgti maždaug 300 žmonių. „Čempionų terminalo“ atidarymas – pirmadienį 19 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių