Augintinių dovanoms pinigų negailima

Švenčių metu kai kurių žmonių pečius užgriūva rūpestis, ką padovanoti ne tik artimam žmogui, bet ir mylimam augintiniui. Gyvūnėlių dovanoms negailima daugybės pinigų.

Siuva išskirtinius apdarus

Vis daugiau šunų mylėtojų neriasi iš kailio norėdami pamaloninti savo augintinį atėjusių švenčių proga. Nors kai kurie jų savo numylėtiniams įteikia simbolinių dovanėlių, kiti stengiasi padovanoti asmeniškai jiems kurtus daiktus.

Drabužėlius šunims siuvanti Daiva Sakalauskienė patikino prieš šventes turinti kur kas daugiau darbo nei įprastai. Daugelis šeimininkų savo augintiniams nori padovanoti išskirtinę dovaną – jam asmeniškai sukurtą drabužėlį. Pasak jos, artėjant Naujiems metams kai kurie jų pageidauja šuniukui pasiūdinti net ir šventinius kostiumus.

"Daugelis klientų pageidauja savo šunims išskirtinių puošnių suknelių, kiti prašo pasiūti specialius apdarus šventėms – pavyzdžiui, Kalėdų Senelio ar nykštuko, kitokių įmantrių kostiumų", – pasakojo D.Sakalauskienė.

Pasak jos, kai kurie klientai prašo augintiniui pasiūti tokio pat panašmanaus apdaro, kokį per šventes vilkės jis pats, kopiją.

"Klientai atsineša parodyti savo rūbą, kartais atneša ir tokios pačios medžiagos gabalą, kad iš jo ką nors pasiūčiau. Neretai augintiniams siuvami tokie patys paltai ar striukės, kokias turi šeimininkai", – prisiminė siuvėja.

Sunku rasti tinkamą rūbą

Nors anksčiau žmonės rengdavo tik mažiausių veislių šuniukus – ilgaplaukius gražuolius jorkšyro terjerus, trumpaplaukius toiterjerus, dabar vis dažniau stengiamasi puošti ir didesnius šunis – Vakarų Škotijos baltuosius terjerus, mopsus, nykštukinius špicus ir t.t.

Anot D.Sakalauskienės, žmonės siuvėjų prašo apdarus pasiūti jų augintiniams ne dėl mados – paprasčiausiai kai kuriems jų standartiniai drabužiai parduodami zooprekių parduotuvėse netinka.

"Juk šunys, kaip ir žmonės, – stambesni, lieknesni, aukštesni, žemesni, todėl ir standartiniai rūbeliai ne visiems tinka. Pavyzdžiui, ypač sunku ką nors nupirkti mopsų veislės šuniukui, nes jie nedidukai, bet pakankamai stambūs", – aiškino D.Sakalauskienė.

Rengti šunis – ne pigus malonumas. Pasiūti vieną apdarą augintiniui atsieina apie 150 litų. Kai kurių siuvamų apdarų kainos siekia ir iki 500 litų.

Dovanos – pagal kišenę

Prieš pat šventes darbo netrūksta ir gyvūnų grožio salonams. Čia savo augintinius žmonės atveda ne tik išmaudyti ar apkirpti, bet ir dailiai sušukuoti, pakvepinti, nuo dantų nuvalyti susidariusias apnašas.

"Šunims, kaip ir žmonėms, daromos įvairios grožio procedūros – dedamos kaukės, vėliau jie vedami į specialią pirtį, kad atsivėrus poroms būtų lengviau nupešti kailį. Kiti kerpami, šukuojami, pudruojami, kvepinami specialiais šunų kvepalais, jiems nukerpami nagai, nuo dantų nuvalomi akmenys", – vardijo veislinių šunų kirpėja Olga.

Pasak jos, norint, kad šuo būtų gražus, jo išvaizda, kaip ir žmogaus, būtina rūpintis kasdien. Vienas toks apsilankymas grožio salone priklausomai nuo suteikiamų paslaugų augintinio šeimininkui atsieina nuo 100 iki 200 litų.

Kiti savo augintinius stengiasi pamaloninti gyvūnams skirtais skanėstais, žaislais ar kitais niekučiais. Pasak zooprekių parduotuvėje "Kika" dirbančios pardavėjos Vaidos, dažniausiai savo augintiniams žmonės perka specialias dešreles, sausainius, saldainius ir kitus skanumynus. Negailintys pinigų nuperka ir brangesnių daiktų – puošnių rūbelių, swarovski kristalais puoštų antkaklių ir pakabukų, žaismingų kaspinėlių, skirtų susegti augintinio plaukams, žaislų.


Šiame straipsnyje: šunų mados

NAUJAUSI KOMENTARAI

tomas

tomas portretas
na ir pats turiu suni tai isties daug islaidu nori ar nenori ir tai nera vien mandrumo reikalas
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių