- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Laidos „Gardu Gardu“ profesionalus kulinarijos šefas Gian Luca pagamins saldų pagrindinį patiekalą, kuris, anot Ali, labiausiai tiktų savaitgalio pusryčiams. Charizmatiškasis italas iškeps ryžių apkepą ir, kaip Lietuvoje įprasta, pagardins uogiene.
Humoro ir geros nuotaikos nestokojantis profesionalus konditeris Ali pagamins juodojo šokolado desertą, kuris labai tinka vakarėliams, bei pagardins jį per porą minučių pagaminamais ledais iš šaldytų mangų.
Ryžių apkepas
Reikės:
200 g trumpagrūdžių ryžių
700 ml pieno
3 kiaušinių
180 g cukraus
50 g razinų
50 g kedrų riešutų
80 g sviesto
1 valg. š. miltų
2 cinamono lazdelių
Gaminimas
Išbrinkinti vandenyje razinas. Pieną supilti į gilią keptuvę, sudėti cinamono lazdeles ir suberti pusę cukraus normos. Retkarčiais pamaišant užvirti pieną, suberti ryžius ir sumažinti kaitrą. Virti nuolat maišant, kol ryžiai išbrinks ir masė taps tiršta. Nukelti nuo ugnies, išimti cinamono lazdeles ir įdėti sviestą. Gerai išmaišyti, kol sviestas visiškai ištirps.
Atskirame dubenyje išplakti kiašinius su likusia dalimu cukraus. Tada suberti kedro riešutus, išbrinkusias razinas ir 0,5 valg. š. miltų. Viską gerai išmaišyti ir į gautą masę supilti ryžius. Permaišyti. Gautą masę supilti į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 1 valandą.
Juodojo šokolado desertas taurėje su mangų ir pasiflorų ledais
Desertui reikės:
300 g juodojo šokolado
300 g grietinėlės
50 g stiprios kavos
Mėgstamų sausainių arba vaflių trupinių
Ledams reikės:
400 g šaldytų mangų gabaliukų
60 g pasiflorų tyrės
200 g grietinėlės
50 g cukraus pudros
Gaminimas
Užvirti grietinėlę ir užpilti ant šokolado, sumaišyto su stiprios kavos šlakeliu. Elektriniu trintuvu išmaišyti iki vientisos masės. Gautą masę išpilstyti į desertines taures. Paviršių apibarstyti turimų sausainių trupiniais ir padėti į šaldytuvą 2–3 valandoms.
Šaldytų mangų gabaliukus suberti į elektrinį smulkintuvą, įberti cukraus pudros ir susmulkinti iki smulkių trupinių. Tada supilti pasiflorų tyrę ir grietinėlę. Dar kartą gerai perplakti. Ledus patiekti kartu su juodojo šokolado desertu.
Skanaus!
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Viščiukų blauzdelės: pasaulio virtuvių įkvėpti receptai
Kai norisi gardžiais kvapais pripildyti namus, o pilvą – sočiu ir nebrangiu patiekalu, daugelis ieško receptų su viščiukų blauzdelėmis. Tai vienas nepretenzingiausių variantų vakarienei – dera su įvairiais priedais, pi...
-
Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas
Visuomenei vis labiau domintis tvarumu, populiarėja klimatui nekensminga vietinė (klimatariška) mityba. Klimatarai didelį dėmesį skiria augaliniam maistui, sezoniniams ir vietiniams produktams, siekdami sukurti kuo mažiau taršos. ...
-
Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas
Tvarumo idėjos vis labiau įsitvirtina daugelio gyvenime. Tvaraus maisto akademijos mentoriaus, „Michelin“ gido įvertinto restorano šefo Justino Kapkovičiaus požiūriu, tvarumas virtuvėje – labai plati sąvoka, maisto nešva...
-
Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas (receptai)
Rudens sezonu mūsų kasdieniai įpročiai keičiasi: šilumos ir jaukumo norisi ne tik aprangoje, bet ir lėkštėje. Mitybos specialistė Gabrielė Urbonaitė primena, kad tinkamai parinktas maistas šiuo laikotarpiu gali padėti išl...
-
Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės (receptai)
Dažniau valgyti žuvį ar jūros produktus – vienas paprasčiausių būdų sveikiau maitintis nesiimant drastiškų pokyčių savo mitybos įpročiuose. Kad su malonumu žuvį pietums ar vakarienei valgytų visa šeima, renkantis rūš...
-
Ant stalo – kiaulienos nugarinė (receptai)
Kas kitas vis labiau vėstant orams suteiks geresnės nuotaikos ir savijautos nei virtuvėje garuojantys maistingi ir gardūs patiekalai? Kiaulienos nugarinė – maistingas ir universalus ingredientas, puikiai tinkantis skirtingiems patiekalams gaminti. ...
-
Virtuvė pakvips obuoliais (receptai)
Obuoliai tarp rudens gėrybių – populiariausi. Ne veltui – nors daugeliui jie siejasi su saldžiais kepiniais, turbūt nėra patiekalo, kurio šie vaisiai negalėtų papildyti. Jie puikiai tinka ir padažams, salotoms, dera prie įvairių m...
-
Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu
Jau nieko nebestebina, kai maistas puošiamas džiovintomis arba šviežiomis gėlėmis, jų žiedlapiais. Kai kurios gėlės iš tiesų patiekalui suteikia išskirtinumo, tačiau ne visos yra valgomos, o kai kurių žiedai gali sukelti...
-
Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą1
Įsibėgėjant rudeniui, daugelis iš mūsų ima ruoštis šaltajam sezonui. Po gausaus derliaus daržovių konservavimas yra vienas pagrindinių virtuvės darbų. Šaltuoju sezonu mūsų organizmui itin naudingas fermentuotas maistas. ...
-
Prikelkite duoną antram gyvenimui (receptai)
Duona ir kepiniai yra kasdieniai produktai, kuriuos mėgstame šviežius, traškius ir minkštus. Tačiau vos iš jų išgaruoja drėgmė, kepiniai greitai pasensta ir pradeda kietėti. Tačiau, žinomo keliautojo ir kulinaro Vyta...