Prekybos tinklo „Maxima“ atstovai dalinasi receptu, kaip pagaminti agurkų džemą, kuris yra ne tik puikus pagardas, bet ir gali būti netradicine dovana artimiesiems.
Reikės: apie 250 g nulupto agurko, 170 g uogienėms skirto cukraus, vanilės ankšties sėklų arba 1 valgomojo šaukšto maltos vanilės.
Gaminimas. Nuluptus agurkus sutarkuokite per smulkią tarką. Agurko sultis ir tarkį supilkite į puodą, suberkite cukrų ir vanilę, viską gerai išmaišykite ir palikite 2 valandas. Tuomet užkaiskite puodą ant stipriai įkaitintos viryklės ir kaitinkite apie 5 minutes, nuolat pamaišykite. Supilkite į stiklainį, užsukite dangtelį, o atvėsusį agurkų džemą laikykite šaldytuve.
Šis agurkų džemas puikiai tiks prie blynų ar sumuštiniui su skrudinta duona.
Naujausi komentarai