Konservavimo sezonas prasidėjo: agurkų džemo receptas Pereiti į pagrindinį turinį

Konservavimo sezonas prasidėjo: agurkų džemo receptas

2018-08-16 13:15 kauno.diena.lt inf.

Pasimėgavę gausiomis šią vasarą užderėjusiomis sodo ir daržo gėrybėmis lietuviai jau atidarė vaisių, uogų bei daržovių atsargų ruošimo žiemai sezoną.

Konservavimo sezonas prasidėjo: agurkų džemo receptas
Konservavimo sezonas prasidėjo: agurkų džemo receptas / Gamintojų nuotr.

Prekybos tinklo „Maxima“ atstovai dalinasi receptu, kaip pagaminti agurkų džemą, kuris yra ne tik puikus pagardas, bet ir gali būti netradicine dovana artimiesiems.

Reikės: apie 250 g nulupto agurko, 170 g uogienėms skirto cukraus, vanilės ankšties sėklų arba 1 valgomojo šaukšto maltos vanilės.

Gaminimas. Nuluptus agurkus sutarkuokite per smulkią tarką. Agurko sultis ir tarkį supilkite į puodą, suberkite cukrų ir vanilę, viską gerai išmaišykite ir palikite 2 valandas. Tuomet užkaiskite puodą ant stipriai įkaitintos viryklės ir kaitinkite apie 5 minutes, nuolat pamaišykite. Supilkite į stiklainį, užsukite dangtelį, o atvėsusį agurkų džemą laikykite šaldytuve.

Šis agurkų džemas puikiai tiks prie blynų ar sumuštiniui su skrudinta duona.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų