Ant grotelių – populiarioji trijulė (receptai)

  • Teksto dydis:

Vasara plačiai atlapojo lauko virtuvių duris. Kepsninės jau veikia visu pajėgumu, o mes mėgaujamės sveikais patiekalais su dūmų aromatu. Fantazijos netrūksta – ant grotelių keliauja ir mėsa, ir daržovės, ir desertai. Tačiau be konkurencijos populiariausi išlieka trys pasirinkimai: kiauliena, vištiena, žuvis.

Kiaulienos sprandinės šašlykai su ananasais ir paprikomis

2 kg kiaulienos sprandinės,

4 šaukštai sojų padažo,

3 šaukštai medaus,

5–6 česnako skiltelės,

1 ananasas,

2 stiklinės ananasų sulčių,

2 raudonos paprikos.

Mėsą supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Susmulkinkite česnakus. Viską suberkite į dubenį su mėsa. Ananasų sultis sumaišykite su medumi ir sojų padažu. Užpilkite ant mėsos ir rankomis gerai sumaigykite. Padėkite šaltai mažiausiai 8 val. Ananasą supjaustykite griežinėliais, papriką – skiltelėmis. Ant iešmų mėsos gabalėlius verkite pakaitomis su ananasais ir paprikomis. Kepkite vartydami ant įkaitintų žarijų, kol gražiai apskrus.

Vyne marinuota vištos krūtinėlė

4 vištų krūtinėlių puselės,

2 citrinų nutarkuotos žievelės,

4–5 šviežių rozmarinų šakelės,

2 stiklinės baltojo vyno,

6 šaukštai alyvuogių aliejaus,

druskos,

pipirų,

riebalų grotelėms patepti.

Vyną sumaišykite su trimis šaukštais aliejaus, nutarkuota citrinos žievele, trintais česnakais ir smulkintais rozmarinais. Pasūdykite, pagardinkite pipirais. Nuplautas, nusausintas vištų krūtinėles sudėkite į gilesnį indą, užpilkite marinatu ir kelias valandas palaikykite šaldytuve. Galima – ir per naktį. Ištraukite iš marinato, nusausinkite ir aptepkite likusiu aliejumi. Dėkite ant grotelių ir kepkite kiekvieną pusę po 8–10 min. Iškepusias krūtinėles sudėkite į indą, užklokite folija ir palikite 5 min. pastovėti. Patiekite su šviežiomis daržovėmis.

Citrusų sultyse marinuotos lašišos kepsniai

6 lašišų pjausniai,

kvapiųjų pipirų,

druskos,

aliejaus patepti.

Marinatui:

1 apelsinas,

1 citrina,

2 šaukštai aliejaus,

2 šaukšteliai kario,

1 šaukštas sojų padažo,

2 česnako skiltelės.

Lašišų pjausnius patepkite aliejumi, pabarstykite druska. Nutarkuokite apelsino žievelę, sumaišykite su kariu, pipirais. Šiame mišinyje pavoliokite lašišų gabaliukus ir palikite 15 min. Išspauskite citrinos sultis, sumaišykite jas su sojų padažu. Įdėkite trintų česnakų. Apelsiną ir citriną supjaustykite griežinėliais, išdėliokite juo gilesniame inde. Ant jų sudėkite lašišų gabaliukus, apšlakstykite citrinų ir sojų marinatu ir palikite pusvalandžiui. Išėmę iš marinato leiskite nuvarvėti skysčiui, tada dėkite ant grotelių kepti. Kepkite kiekvieną pusę, kol gražiai apskrus. Patiekite su šviežiomis daržovėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...,saslykas ir...AMPULE puse LITRO DEGTINELES...,

...,saslykas ir...AMPULE  puse LITRO DEGTINELES..., portretas
ant DVIEJU...,pats GERIAUSIAS pasiRINKIMAS...,MALONUS JAUNYSTES PRISIMINIMAI... TASKAS
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių