„SpaceX“ paleido raketą su 60 interneto ryšio palydovų

„SpaceX“ ketvirtadienį paleido sunkiąją raketą „Falcon 9“, nešusią 60 nedidelių palydovų, papildysiančių pasaulinę plačiajuosčio interneto ryšio sistemą „Starlink“, pranešė ši privati amerikiečių kosmoso bendrovė.

Raketa pakilo 1 val. 19 min. vietos (8 val. 19 min. Lietuvos) laiku iš Kennedy (Kenedžio) kosmoso centro Floridoje.

Tai jau aštuonioliktas „Starlink“ palydovų iškėlimas į orbitą nuo 2019 metų gegužės. Ankstesnė 60 palydovų partija buvo iškelta sausio 20 dieną.

Iš viso orbitoje jau bus 1 083 sistemos „Starlink“ kosminiai aparatai. „SpaceX“ šiuo metu yra didžiausia palydovų operatorė pasaulyje.

Ketvirtadienį kompanija rengėsi paleisti dar vieną raketą nešėją „Falcon 9“ su dar 60 „Starlink“ palydovų, bet jos startas buvo atidėtas parai, kad būtų galima papildomai patikrinti jos sistemas.

Bendrai „SpaceX“ planuoja į orbitą iškelti 12 tūkst. tokio tipo kosminių aparatų, o vėliau ketina turėti iš viso 30 tūkst. palydovų, kurie užtikrintų globalų plačiajuosčio interneto ryšio tinklą. Anksčiau kompanija skelbė, kad 2021 metais tinklas apims beveik visą planetą.

Bendra investicijų į šį projektą suma yra 10 mlrd. dolerių (8,3 mlrd. eurų).

Ketvirtadienį paleistos raketos daugkartinė pirmoji pakopa 8 minutės ir 25 sekundės po starto sėkmingai nusileido ant plūduriuojančios platformos „Of Course I Still Love You“ Atlanto vandenyne. Ši „Falcon 9“ pakopa buvo panaudota jau penktą kartą.


Šiame straipsnyje: SpaceXKosmosasFalcon 9raketa

NAUJAUSI KOMENTARAI

Astronomas Romualdas Zubinas E.p. rzubinas@gmail.com

Astronomas    Romualdas  Zubinas  E.p. rzubinas@gmail.com portretas
KAS VYKDO PALEISTŲ RAKĖTŲ KONTROLĘ IR KOKIĄ NAUDĄ JOS DUODA PASAULIUI?! KIEK PALYDOVŲ SKRIEJA ŽEMĖS ORBITOJE? KIEK JŲ JAU YRA GRĮŽUSIŲ IŠ ORBITOS?! AR MOKSLININKAI PAŽĮSTA KETURIUS ŽEMĖS AŠIES FIZINIUS JUDĖJIMUS?" NE! TAD KOKIA NAUDA IŠ ŠIŲ PALYDOVŲ JEIGŲ NĖRA GRĮŽTAMO RYŠIO?!?!?

Asbestas

Asbestas portretas
Pagaliau.Ne už kalnų ta diena,kai ryšio operatoriai lupdami eurus už kelis gigabaitus,galės graužt vamzdžius.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių