NASA pradeda rimtai vertinti NSO

JAV Nacionalinė aeronautikos ir kosmoso administracija (NASA) oficialiai prisideda prie neatpažintų skraidančių objektų (NSO) medžioklės – ketvirtadienį ši agentūra paskelbė apie naują studiją ir ketinimus pasitelkti geriausius mokslininkus „neatpažintiems reiškiniams ore“ tyrinėti.

Ši tema seniai audrina žmonių vaizduotę, o neseniai sulaukė ir JAV Kongreso dėmesio.

Projektas bus pradėtas vykdyti rudens pradžioje ir truks maždaug devynis mėnesius. Jo metu bus studijuojami prieinami duomenys, aiškinamasi, kaip surinkti daugiau duomenų ateityje ir kaip NASA galėtų analizuoti išvadas siekdama mokslinių žinių.

„Bėgant dešimtmečiams NASA reaguodavo į poreikį imtis kai kurių labiausiai gluminančių paslapčių, apie kurias žinome, ir šis (kartas – red. past.) nėra kitoks“, – reporteriams sakė NASA mokslininkas Danielis Evansas, atsakingas už tyrimo koordinavimą.

Nors NASA kosminiai aparatai naršo po Saulės sistemą ieškodami senovinių mikrobų iškasenų, o astronomai tolimose planetose ieško vadinamųjų techninių parašų, kurie rodytų protingų civilizacijų egzistavimą, naujasis tyrimas žymi pirmą kartą, kai agentūra tyrinės nepaaiškintus reiškinius Žemės danguje.

Turėdama daug įvairių mokslinių įrankių, NASA turi geras galimybes ne tik demistifikuoti NSO ir pagilinti mokslines žinias, bet ir surasti būdų šio reiškinio padariniams švelninti. Svarbi misijos dalis bus užtikrinti orlaivių saugumą, sakė NASA mokslo misijos vadovas Thomas Zurbuchenas (Tomas Curbuchenas).

Pranešimas pasirodė NSO tyrimams, kurie kažkada buvo vertinami labai skeptiškai ir laikomi užribiu, pamažu prisijungiant prie pagrindinės srovės.

Praėjusį mėnesį JAV Kongresas surengė viešą svarstymą dėl NSO, o pernai paskelbtoje JAV žvalgybos ataskaitoje buvo surašyti 144 nepaaiškinti tokių objektų stebėjimo atvejai. Žvalgyba toje ataskaitoje neatmetė nežemiškos kilmės tikimybės.

NASA tyrimas bus vykdomas nepriklausomai nuo Pentagono Objektų ore identifikavimo ir valdymo sinchronizavimo grupės (AOIMSG), bet kosmoso agentūra „plačiai koordinuoja“ savo planus su daugeliu vyriausybės agentūrų dėl to, „kaip taikyti mokslo įrankius“, sakoma jos pareiškime.

NSO stebėjimo atvejų yra nedaug, todėl šiuo metu mokslininkų bendruomenei sunku daryti kokias nors išvadas.

Dėl šios priežasties, kaip sakė tyrimui vadovausiantis astrofizikas Davidas Spergelis (Deividas Spergelis), pirmoji grupės užduotis bus išsiaiškinti, kiek yra duomenų, pateiktų iš įvairių šaltinių, įskaitant civilius, vyriausybes, ne pelno organizacijas ir kompanijas.

Kitas NASA bendro pobūdžio tikslas yra didinti patikimumą šioje studijų srityje.

„Tarp mūsų karinio jūrų laivyno aviatorių ir aviacijos bendruomenėje su neatpažintais reiškiniais ore susijusi nemenka gėda“, – sakė D. Evansas.

„Be kitų dalykų, vykdydami šią studiją, paprasčiausiai atvirai apie tai kalbėdami, tikimės padėti panaikinti tam tikrą su tuo siejamą gėdą... Akivaizdu, kad tai padidins duomenų prieinamumą, pranešimų, pastebėjimų skaičių“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
tai gal pachmielingas buvai,sunkios pagirios,aš irgi mačiau,buvo taip,buvo

Be juoko, \\\\\.../////

Be juoko,  \\\\\...///// portretas
aš TIKRAI 2 kartus mačiau NSO.Norkotikų nevartoju ir šnapso tuo metu buvau "neragavęs".

Anonimas

Anonimas portretas
Lietuvoi irgi ira ateiviu net visa partija ji uzsivadina Laisves partija NASA skubei atvaziuokite i Lietuva ir pasiimkite tuos laisvunus ir zidrunus ir dar konservinius ateivius uztai Lietuvos zmones bus jums labai dekingi
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių