Žuvų daktaro patarimai

  • Teksto dydis:

Deja, kaip ir visi gyvi organizmai, žuvys taip pat serga. Augant žuvų ir žuvininkystės produktų paklausai, didėjant jų suvartojimui, atsirandant naujų žuvų auginimo būdų, o daugumai žmonių pradedant auginti žuvis prie namų esančiuose tvenkiniuose, vis dažniau ir aštriau susiduriama su žuvų ligomis ir jas sukeliančiais patogenais.

Dėl žuvų ligas sukeliančių patogenų poveikio prastėja žuvų būklė ir kokybė, o dažnu atveju žuvys gaišta, taip atnešdamos ne tik didelių ekonominių nuostolių ir nusivylimą jų augintojams, bet ir darydamos neigiamą įtaką aplinkai ir laukinių žuvų populiacijoms.

Bazinės ir laiku pritaikytos žinios apie žuvų auginimą, jų sveikatą ir gerovę padeda išvengti daugelio su žuvų sveikata ir gerove susijusių problemų.

„Prevencija yra geriau nei gydymas“, – sakė olandų filosofas Desiderius Erazmus apie 1500 m., todėl, prieš įžuvinant vandens telkinį ar rūpinantis jau auginamomis žuvimis, visada verta pasikonsultuoti su specialistu.

Pradedantiems žuvų augintojams kyla daug klausimų, ką ir kaip daryti, kad žuvys būtų sveikos. Kokio dydžio, gylio turėtų būti vandens telkinys? Kokie turi būti vandens cheminiai ir biocheminiai parametrai? Kokias žuvų rūšis įveisti ir kiek jų leisti į vandens telkinį? Kaip žinoti, kad žuvys yra sveikos prieš jas įleidžiant, ir užtikrinti, kad tokios bus ateityje? Kokie žuvų patogenai gali jas paveikti? Ar jie pavojingi žmogaus sveikatai? Ką daryti, jeigu žuvys pradėjo neįprastai elgtis ar sirgti, gaišti? Kokias priemones naudoti? Ir t. t.

zuvudaktaras.lt nuotr.

Žuvys kaip ir visi gyvi organizmai (įskaitant žuvų patogenus) gyvena tarpusavyje tampriai susijusioje aplinkoje, todėl visiškai išvengti patogenų poveikio neįmanoma, tačiau, nuo pat pradžių darant teisingus sprendimus ir taikant reikiamas priemones, žuvų susirgimo rizikas galima sumažinti. Tokią pagalbą siūlo zuvudaktaras.lt specialistai. Ne visada galima rasti efektyvų sprendimą, kai liga jau įsibėgėjusi, tačiau ilgametė patirtis žuvų sveikatos ir gerovės srityse, dalyvavimas tarptautiniuose ir ES seminaruose bei mokymuose, bendravimas su žuvų augintojais leidžia pasidalinti sukauptomis žiniomis ir patirtimi jūsų žuvų sveikatos ir gerovės srityse, sušvelninti padarinius ir išvengti klaidų ateityje.

Daugiau patarimų – zuvudaktaras.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

žuvų daktaras

žuvų daktaras portretas
0000)))))))
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių